© DigiShots
© DigiShots DigiShots

Welke hengsten scoren deze keer?

Dressuur

Dinsdag 16 november is het tijd voor de tweede competitiewedstrijd van de Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie. Deze keer vindt de wedstrijd plaats in Ermelo. Het is een evenement waar ook KWPN-hengsten aan de start verschijnen.  Niet alleen de dressuurhengsten komen in actie, maar er zullen ook drie Gelderse hengsten in de wedstrijdring verschijnen op het KWPN-centrum. Zij nemen deel aan de hengstencompetitie Gelders paard. De voorlopige startlijst is bekend. 

Advertisement

Indeling van de avond

De drie Gelderse hengsten mogen het spits afbijten. Zij zullen vanaf 16:45 uur worden voorgesteld in de ring. Het gaat hier om de vierjarige hengsten Mandienio WL, Markant BK en Mexpression. Na een korte pauze volgt om 18:10 uur de klasse Z/ZZ-l voor de dressuurhengsten, waar o.a. Jameson RS2 (v. Blue Hors Zack) zal worden voorgesteld door Marieke van der Putten. Vervolgens start om 19:05 uur de klasse M, welke is opgedeeld in zes groepen. De avond wordt afgesloten met de klasse L. Om 20:45 uur starten Dinja van Liere met Mauro Turfhorst (v. Zonik) en Daniëlle Heikoop met Mac Toto USB (v. Glock’s Toto jr.) in de eerste groep.

Weer scoren?

Na de wedstrijd op 16 november kan het tussenklassement van de hengstencompetitie worden opgemaakt. Dan wordt duidelijk of dezelfde hengsten weer zo goed gescoord hebben. Zal Las Vegas in de klasse M de koppositie behouden net als McLaren in de klasse M? 

Bekijk hier de startlijst

Bron: KWPN