Lisa Hamerpagt met Flame.
Lisa Hamerpagt met Flame. Foto: Foto4U

Subtop I Lisa Hamerpagt: “Flame werkt altijd heel goed mee”

Dressuur

Zaterdag behaalde Lisa Hamerpagt het laatste punt in het ZZ-Zwaar met de zelf opgeleidde merrie Flame (v. Lord Loxley). “We hebben het goed afgesloten zo!”

Advertisement

Samen gedaan

“Wij hebben Flame gekocht toen ze drie was”, begint Lisa te vertellen. “Ze was nog niet zadelmak en kon eigenlijk nog niets. We hebben haar klaargemaakt voor de keuring, waar ze het sterpredicaat behaalde, en zijn haar daarna zadelmak gaan maken. Met hulp van mijn moeder heb ik haar zover gekregen als ze nu is. Mijn moeder heeft zelf ook subtop gereden en de ORUN gedaan.”

Meer paarden

Ze vervolgt: “Die samenwerking werkt goed. We hebben thuis meerdere paarden, zoals Jackson. Dat was mijn moeders paard en die trainde zij thuis. Ik heb hem deze zomer in het Z2 uitgebracht en hij is nu verkocht. We hebben ook nog een zelfgefokte vijfjarige Elite IBOP dressuurmerrie van Grand Galaxy Win. Die hoop ik van de winter in het Z2 uit te brengen. Mijn moeder helpt thuis mee, ik train ze uit.”

Veulen gekregen

Vorig jaar augustus hadden Lisa en Flame de punten binnen om door te gaan naar de subtop. “Helaas heeft Flame zich toen aangetikt in de wei. Daarna kwam corona en werd ze drachtig. Flame wordt snel dik als ze drachtig is. Dat geeft niet, maar zo lig je er wel even uit. Haar veulen heeft ze dit voorjaar gekregen en dat is een nakomeling van de hengst Koning. Zij staat nu te koop. Nadat haar veulen oud genoeg was hebben we ons ZZ-Zwaar debuut dit jaar in augustus gemaakt. Eind augustus behaalden we ons eerste winstpunt, eind oktober de laatste. Dat is wel heel snel gegaan.”

Zijgangen hoogtepunten

De combinatie behaalde afgelopen weekend 64,9%. “De series zijn daarbij iets waar we nog op kunnen verbeteren. Die zijn een stuk moeilijker. Ook heb je nu twee jury’s in een proef. De zijgangen kan Flame juist heel erg goed. Het schouderbinnenwaarts en appuyeren krijgt ze goede punten voor. De pirouettes springt ze ook goed. Flame is een heel lief paard, zowel op stal als onder het zadel. Ze werkt ook altijd goed mee.”

Eruit halen wat erin zit

Lisa en haar moeder fokken ieder jaar een veulentje. “Daarvan zijn er wat voor de verkoop, maar we hopen natuulijk ook een keer een toekomstpaard te fokken. Het zou leuk zijn als er een keer een goed paard komt waarmee je weer verder kan. Bij Flame wil ik eruit halen wat erin zit en ik ga voor het hoogst haalbare. Het is wel moeilijk om een doel te stellen over waar we gaan uitkomen. We gaan nu eerst lekker de series oefenen en zodra die bevestigd zijn gaan we over.”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Foto4U