Maddy Dijkshoorn - Boogie de L’ Aube
Observatiewedstrijd Ermelo 2021
© DigiShots
Maddy Dijkshoorn - Boogie de L’ Aube Observatiewedstrijd Ermelo 2021 © DigiShots DigiShots

Maddy Dijkshoorn: “Ik wil fijne proeven neerzetten en steeds beter worden”

Dressuur

Opnieuw wist Maddy Dijkshoorn een B-kaderscore te rijden bij de Pony’s. Vrijdag behaalde ze met 69,14% een tweede plaats op CDI Le Mans met haar pony Boogie de L’Aube. “Het is toch wel weer een kaderscore erbij!”, vertelt ze vrijdagavond blij aan Hoefslag.

Advertisement

Twee Nederlanders in top drie

De Britse Mette Dahl ging er met de eerste prijs vandoor. Ze reed haar pony George Clooney B.S. met 72,86% bijna vier procent los van de nummer twee. Op de derde plek, achter Maddy, staat haar landgenoot Yasmin Westerink. Zij zette met haar pony Cognac IX een knappe score van 68,09% neer.

Hoogtepunten

Maddy vertelt over haar proef: “Ik had een paar fouten maar over het algemeen ging het heel goed. Boogie sprong een keer om in de galop en we hadden een taktfout in de uitgestrekte draf. Vandaag waren de toppunten het schouderbinnenwaarts en het appuyeren. Normaal gesproken zijn dat niet onze sterkste punten, maar vandaag gingen ze heel erg goed. Ook het drafgedeelte was heel fijn.”

Droom is uitgekomen

“Ik ben blij met de score en de plaatsing. Het is toch wel weer een kaderscore erbij en een plaats in de top drie is altijd goed. Ik rijd Boogie sinds februari omdat ik graag een pony wilde waarmee ik internationaal kon gaan rijden. Dat is zo gebeurd en nu zitten we al in het B-kader. Het is dus allemaal wel heel snel gegaan en mijn droom is uitgekomen.”

Goed op de muziek

Wat hoopt Maddy voor de rest van de wedstrijd? “Ik hoop dat ik nog een fijne en foutloze proef kan rijden. Het zou fijn zijn als ik boven de 70% kan komen en dat mijn kür op muziek goed op de muziek is. Dat lukt soms nog niet helemaal. De kür is nog niet helemaal afgestemd op Boogie dus dat moet nog wat meer komen.”

A-kader

Ook blikt ze vooruit op de verdere toekomst. “Ik hoop nog een A-kaderscore te halen, want dan zit ik in het A-kader. Ook wil ik nog heel graag een keer op Aken te rijden. Sowieso wil ik gewoon leuke wedstrijden rijden, fijne proeven neerzetten en steeds beter worden”, besluit ze.

Bekijk hier de volledige uitslag.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: DigiShots