Afbeelding

EK Dressuur U25 | “Met ervaringen weer naar huis”

Dressuur

Devenda Dijkstra maakte voor TeamNL deel uit van het EK-team GPU25 dat voor de eerste keer tegelijk met de senioren hun EK heeft bij Hof Kasselmann in Hagen. Zij was in Hagen met de pas 9-jarige Hero (Johnson x OO Seven) van eigenaren Laurens van Lieren en Jan Pieter Dalsem. Voor de Hoefslag hield de EK-debutante een dagboek bij. Vandaag haar laatste dagboek. Ze keek naar de Kür op muziek, ging naar huis en maakte de balans op.

Advertisement

Puntje stoel

“Wat was het zondag weer een mooie Kür-dag! Van de Kür van Jasmien schoot ik na afloop ook vol. Jasmien was zelf geëmotioneerd en dat deed me wat. Zo’n goede carrière bij de jeugd en dan nu weten dat het je laatste rit is bij de jeugd! Bij Febe zat ik op het puntje van mijn tribune-stoel. Supergoed, al haar ervaring kwam eruit! En dan Jessica natuurlijk. Heel goed! Zo mooi ook weer om haar als EK-debutante vragend naar haar trainster Lotje Schoots te zien kijken toen ze de ring uitkwam. Ze had geen idee of ze nu 65 of 75% gereden had. Dat moest Lotje haar zeggen! Ik ben extra blij voor haar, omdat het op het NK zo triest ging dat ze geen Kür-medaille had. En die Poelmannen zijn zulke verschrikkelijk leuke mensen. Jessica had zelf net zo hard staan juichen voor een ander, als dat ze blij is voor zichzelf. Mooie mentaliteit!”

Dinja mooist

“Ik heb de hele week tijd gehad om prachtige combinaties te kijken, maar het allermooist vond ik de GP Special van Dinja (van Liere red]. Niet omdat het onze vriendin is hoor, maar die vond ik zo extreem knap gereden! Iedereen roept dat die merrie Haute Couture zo heet is, maar ze is niet zo heet, ze wil gewoon zo graag! En dat kon Dinja zo geweldig laten zien in de Special. Echt, dat raakt alle aspecten van je gevoel bij mij heel diep…”

Thuis in Nuland

“En dan zijn we weer thuis, in Nuland bij Stal de Koppel. Ik heb de hele weg in de auto geslapen. Die lieve eigenaren van de stal waren zondag in Hagen, omdat ze dachten dat ik Kür reed. Nou, ik heb me nog opgegeven voor een GPU25-wedstrijd om de Roelofsen Horse Trucks competitie in Schijndel in oktober, hier een kwartiertje vandaan, ga ik daar Kür rijden! Nog even champagne gedronken met onze thuis gebleven grooms/medewerkers. Ze hadden zilveren vlaggen in de stal opgehangen voor het zilveren teampaard, zo leuk. Ik heb ze al gewaarschuwd: Hero is nu gewend om vier keer per dag gepoetst te worden en steeds aandacht te krijgen haha. Dan weten ze dat vast! Dit EK in Hagen was een ongelooflijke ervaring. Nu weer lekker aan de gang met de jonge paarden.”


Bijschrift - Credit

Bron: De Hoefslag

Foto’s: Devenda

Afbeelding