Jessica von Bredow-Werndl - TSF Dalera BB
Longines FEI Dressage European Championships 2021
© DigiShots
Jessica von Bredow-Werndl - TSF Dalera BB Longines FEI Dressage European Championships 2021 © DigiShots Leanjo de Koster

EK Dressuur l Opnieuw goud voor Jessica von Bredow-Werndl in Kür op muziek

Dressuur

In Tokio wisten Jessica von Bredow-Werndl en TSF Dalera (v. Easy Game) zichzelf al ruimschoots te bewijzen, vandaag deden ze dat op thuisgrond dunnetjes over. In de kür op muziek die zojuist verreden werd op het Europees Kampioenschap Dressuur in Hagen reed de combinatie naar een score van 91,021%, wat zorgde voor opnieuw een gouden medaille voor bij de collectie. 

Advertisement

Top 3

Het bleef lang spannend voor de Finse Henri Ruoste, die tot aan de pauze het klassement domineerde, maar helaas was zijn score van 82,600 toch niet genoeg voor een podiumplek. Charlotte Dujardin en de vosruin Gio kwamen als 11e combinatie aan de start en kwamen na een sterke proef binnen op de eerste plek. Helaas kon Dujardin niet lang van dat gevoel genieten, want gelijk na haar zetten Cathrine Dufour en Bohemian een grandioze proef neer waarmee ze Dujardin van de troon stootten. Uiteindelijk bleek ook Cathrine niet veilig te zijn op plek 1, want met een monsterscore van 91,021% wist Jessica von Bredow-Werndl het klassement op haar naam te schrijven.

Oranje

Voor Nederland kwamen Adeline Cornelissen en Dinja van Liere aan de start. Ondanks een sterke start van Cornelissen, mocht ze de proef helaas niet uitrijden wegens bloed aan de mond van Govenor. Van Liere had de smaak goed te pakken, zij reed Haute Couture naar 79,668% en een tiende plek.

Liveblog

De Hoefslag deed live verslag van de Kür op muziek in de liveblog die hier terug te lezen is. Ook onze verslaggever Robert Hüsken was live ter plaatse en verzorgde interviews over de spannende strijd die vandaag gestreden werd. 

Bekijk de volledige uitslag hier

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: DigiShots