Afbeelding

Poeta de Susaeta in actie op Aachen 2021: “Een droom die uitkomt”

Dressuur

Van 16 t/m 19 september staat de PRE-hengst Poeta de Susaeta op de startlijst voor de CD4* Lichte Tour-rubrieken van CHIO Aachen 2021. Zijn ruiter Guillermo Garcia Ayala is in de wolken en kan het nog nauwelijks geloven: “Walt Disney zei eens: ‘Als je het kunt dromen, kun je het bereiken’. Nou, ooit op het ‘heilige’ concours in Aken rijden, is altijd mijn droom geweest. En nu mag ik er rijden, dankzij Poeta en een heleboel lieve mensen om mij heen!’

Advertisement


“We zijn zo blij om de mogelijkheid te kijgen de magische atmosfeer van ‘Aken’ te voelen. Om er te zijn, in die dressuurbaan te rijden, om alles er omheen mee te maken. Dank aan allen die ons helpen en ondersteunen om ons als combinatie verder te laten groeien. Vooral stoeterij Yeguada Susaeta, de fokker en eigenaar van Poeta, dank voor het vertrouwen”, schrijft Ayala in een Facebookpost.

Leren én genieten

“Het is de bedoeling om van deze ervaring te leren en om ervan te genieten. Het is een eer om naast zoveel geweldige ruiters te strijden in deze beroemde omgeving, om er überhaupt al voet op de grond te mogen zetten!”

“Paard van m’n leven”

Met de negenjarige zwarte PRE-hengst was de jonge ruiter afgelopen mei nationaal kampioen van Spanje. Daarna is Garcia Ayala zijn paard verder gaan voorbereiden richting de Grand Prix, want “daar heeft hij alle talent voor. Poeta is het paard van mijn leven voor mij. Het gevoel met hem is fantastisch. Hij is gevoelig en vriendelijk, en komt nog meer tot leven in de arena. Hij is een echte showbink en houdt van publiek.”




Programma Dressuur op CHIO Aachen 2021
(tzt worden hier ook de startlijsten/uitslagen vermeld)

Meer over Poeta de Susaeta

Zie ook:
Poeta de Susaeta op weg naar Grand Prix

Poeta ‘one to watch’ in sport en fokkerij

Goud voor Poeta de Susaeta

Bron: Facebook Guillermo Garcia Ayala