Afbeelding

Poeta de Susaeta serieus op weg naar Grand Prix! *NIEUWE VIDEO*

Fokkerij

De PRE-hengst Poeta de Susaeta lijkt de belofte als toekomstig Grand Prix-paard steeds meer na te komen. Zijn ruiter Guillermo Garcia Ayala wist meteen toen hij de zwarte beauty ging trainen als vierjarige, dat hij iets bijzonders onder het zadel had. In 2016 en 2017 was het duo onverslaanbaar op het Wereldkampioenschap voor PRE’s (SICAB) met scores van boven de 80%. Ze behaalden daarnaast een zilveren medaille op de Spaanse kampioenschappen, waarin hij het opnam tegen de ‘gewone’ dressuurpaarden, en nam als vijf- en zesjarige deel aan het WK jonge paarden in Ermelo.

Advertisement

Informatie over dekken met Poeta de Susaeta.

Grand Prix-talent

Poeta voldoet aan het ideaalbeeld van zijn fokster/eigenaresse van stoeterij Yeguada de Susaeta: een dressuurpaard dat kan meedoen op het allerhoogste niveau. Langzaam wordt hij naar dit niveau getraind. Dit jaar maakte hij zijn internationale debuut in de Lichte Tour. Daar was hij een klasse apart, met 73% (PSG) en 72% (Inter I) en bleef hij vele warmbloeden voor. In juni werden ze nationaal kampioen Lichte Tour. Opnieuw lieten ze een schare dressuurgefokte paarden achter zich.  

“Beste paard dat ik ooit gefokt heb”

Maria: “Hij is het beste paard dat ik ooit gefokt heb; en ik ben al een heel tijdje bezig. Hij is het perfecte paard, zowel wat betreft zijn capaciteiten als zijn karakter en instelling. Hij is gewoon een heel compleet paard! In Nederland en België heeft hij al vorig jaar en dit jaar heel wat warmbloedmerries bediend; ze zijn daar helemaal gek van hem! Ik denk dat hij ook absoluut een goede aanvulling is op de fokkerij van fantastische dressuurpaarden.”

Echte showbink

Guillermo neemt nog graag even het woord over ‘zijn’ droompaard: “Zonder twijfel is Poeta het paard van mijn leven voor mij. We kennen elkaar zo goed; ik hoef maar naar hem te kijken om te weten wat hij denkt! Hij is gevoelig en vriendelijk, maar komt nog meer tot leven in de arena. Hij is een echte showbink en houdt van publiek. Ik ben zeer bevoorrecht om hem in mijn leven te hebben.”


Het dekseizoen loopt bijna ten einde, maar uw merrie insemineren kan nog!

Informatie over dekken met Poeta de Susaeta.

Bron: De Hoefslag