Pem Verbeek - Fernando Torres
CDI Exloo 2019
© DigiShots
Pem Verbeek - Fernando Torres CDI Exloo 2019 © DigiShots DigiShots

Zadelroof bij junior amazone Pem Verbeek: “Je verwacht het bij grote stallen, maar niet bij ons privé”

Dressuur

Afgelopen nacht is jeugdamazone Pem Verbeek, uit het Brabantse Waalre, het slachtoffer geworden van een zeer brutale zadelroof. Twee nog nieuwe zadels werden mee genomen. 

Advertisement

Veel moeite gedaan

“Echt balen”, steekt Pem van wal. “Als je voor het huis staat zie je niet echt dat er paarden staan. Je verwacht dat ze inbreken bij grote stallen en niet privé met een paar stallen achter huis. Ze moeten het dus geweten hebben. Ze zijn ook via de achterkant gekomen en hebben enorm veel moeite moeten doen om bij ons te komen. Aan de achterkant grenzen wij aan een drukke N-weg. Daar staat een hek van 2,5 meter hoog. Daar zijn ze overheen geklommen. Vervolgens zijn ze over het hek van de tennisbaan geklommen, dat ook 2,5 meter hoog is. Toen over de tennisbaan en door de bak zijn ze naar stal gegaan en hebben ze het slot van de zadelkamer door geboord.”

Nieuw

“Ze hebben alleen twee zadels meegenomen, de rest hebben ze laten liggen. Meer krijgen ze denk ik niet mee in hun klim. Het waren nieuwe zadels, dus het is allemaal niet zo grappig.”

Het betreft een Albion SLK Europe17 mw en een Equipe Olympia 17,5 m, beide zwart.

Bron: De Hoefslag

Foto: Digishots