Floor van Kempen met Blossom / Best of 8 (Bonifatius x Maurice)
Floor van Kempen met Blossom / Best of 8 (Bonifatius x Maurice)

Floor van Kempen over paralympisch goud Michele George: “Ik kwam Blossom per toeval tegen op uitslagen van het EK”

Dressuur

Ongeveer vijf jaar geleden verkochten Floor van Kempen en Joop Aaldering een paard op de veiling in Verden. Het ging om Best of 8 (Bonifatius x Maurice), die in het dagelijks leven Blossom werd genoemd. “Ze was nogal een muurbloempje toen ze bij ons kwam, vandaar de naam”, vertelt Floor van Kempen aan Hoefslag.

Advertisement

Van Kempen kocht haar als 4-jarige. “Dat doen Joop en ik wel vaker. We kopen dan een paard, rijden hem door en verkopen hem dan weer. Blossom was nog erg groen toen we haar kochten. Ze was net zadelmak, was vrij groot, had lange benen en was nog erg smal. Ze was jeugdig en niet altijd de makkelijkste, maar wel altijd eerlijk en super lief.”

Van Kempen kwam de merrie voor het eerst tegen op de uitslagenlijst van het EK Paradressuur, drie jaar nadat ze haar verkocht had. “Ik had haar een paar keer opgezocht, zoals ik dat bij bijna alle paarden doe die we verkopen. Ik zocht telkens op Blossom, omdat dat haar naam was geworden, maar officieel heette ze nog altijd Best of 8. Daarom heb ik waarschijnlijk nooit wat over haar gevonden.”

EK & Paralympische Spelen

“Ik 2019 bekeek ik de uitslagen van het EK Paradressuur en zag dat best of 8 (Bonifatius x Maurice) twee bronzen medailles had gewonnen. De naam zette me aan het denken en toen ik de afstamming zag wist ik het zeker. Ik zocht haar amazone, Michele George, op op Facebook, bekeek de foto’s en jawel hoor, het was ‘mijn’ Blossom.”

“En nu winnen ze óók nog goud op de Paralympische Spelen. Dat is toch fantastisch?”

Veranderd

Tussen het EK en de Paralympische Spelen heeft de combinatie niet veel wedstrijden gereden. “Door corona kon dat natuurlijk niet, maar het lijkt me super om ze eens in het echt te zien. Want was is ze veranderd! Het smalle, jeugdige paard van toen is een sterk, breed paard geworden. Michele heeft goed werk verricht!”

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan

Foto: Floor van Kempen