Marleen van den Bisen - Golden Queen
Meetmoment Boxtel 2020
© DigiShots
Marleen van den Bisen - Golden Queen Meetmoment Boxtel 2020 © DigiShots DigiShots

Marleen van den Bisen: “Hoger in de sport komen is een mooie kans”

Dressuur

Na een jaar niet op wedstrijd te zijn geweest en pas twee maanden weer terug in het zadel te zitten, startte Marleen van den Bisen onlangs voor het eerst weer in het Inter 1. Ondanks dat de proef nog niet helemaal naar tevredenheid van de amazone was, is de combinatie nu Zware Tour startgerechtigd. Een droom die uitkomt voor Van den Bisen, helemaal omdat ze de Lichte Tour als doel had gesteld toen ze de toen 4-jarige Golden Queen (v. Charmeur) kocht.

Advertisement

Sfeer

“Het afgelopen jaar werden er sowieso weinig wedstrijden georganiseerd. Daarnaast was ik zwanger, dus daardoor heb ik ook een tijdje niet meer kunnen rijden”, steekt de amazone van wal. In juni 2020 startte ze haar laatste wedstrijd in de Prix st. George, waarna ze na een paar maanden helemaal stopte met rijden. Ondanks dat ze ondertussen nog maar twee maanden weer in het zadel zit van Golden Queen besloot ze de stoute schoenen aan te trekken en weer de ring in te gaan. “Het is leuk om terug te zijn, al zijn de wedstrijden zelf heel erg veranderd”, geeft ze eerlijk toe. “Het lijkt alsof iedereen voor zich rijdt, de gezelligheid is een beetje weg door alle coronamaatregelen”.

Goede drafserie

“Het was zeker niet onze beste proef”, vervolgt ze lachend. “In de galopserie hadden we een telfout, maar in de draf zaten hele goede stukken. Er zijn nog genoeg verbeterpunten waar we de komende tijd verder aan kunnen werken”.

Lichte Tour

De amazone kocht Golden Queen toen de merrie vier jaar oud was en maakte haar zelf zadelmak. Ik heb samen met mijn moeder verschillende paarden bekeken, maar toen ik deze tegenkwam wist ik gelijk dat dit mijn nieuwe paard zou worden”, blikt ze terug. “Ik heb haar zelf opgeleid met de Lichte Tour als doel, dat we ondertussen behaald hebben. Op dit moment ben ik aan het kijken of we uiteindelijk richting de Grand Prix kunnen rijden. Golden Queen kan heel goed lopen, ze heeft drie goede gangen en is onwijs knap”

Grote kans

Momenteel traint de combinatie hard aan de verzamelingen zodat de passage en piaffe bevestigd kunnen worden. “Ook mag ze iets sterker worden in de galop, dus daar focussen we ons heel erg op”. Van den Bisen is trots op dat ze als combinatie al zo ver is gekomen met de merrie. “Ik heb zelf altijd jonge paarden opgeleid tot Z niveau, dat ik nu de kans krijg om hoger te komen met mijn eigen paard is gewoon geweldig. Uiteindelijk hoop ik de Grand Prix te bereiken, maar voor nu vind ik het belangrijker dat we de oefeningen goed bevestigd gaan krijgen”, sluit ze gedreven af.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: DigiShots