Minderhoud Hans Peter, NED, Glock's Dream Boy N.O.P, 152
Olympic Games Tokyo 2021
© Hippo Foto - Dirk Caremans
24/07/2021
Minderhoud Hans Peter, NED, Glock's Dream Boy N.O.P, 152 Olympic Games Tokyo 2021 © Hippo Foto - Dirk Caremans 24/07/2021 Dirk Caremans

#Tokio | Starttijden landenwedstrijd bekend, Spanje bijt het spits af

Dressuur

Op dinsdag 27 juli wordt de finale van de landenwedstrijd voor de dressuurruiters in Tokio verreden. In de Grand Prix Special starten de landen in omgekeerde volgorde van de kwalificatie. TeamNL eindigde als vijfde van en start daarom als vierde land.

Advertisement

Marlies eerste starter

Spanje mag morgen het spits afbijten. Hun eerste ruiter rijdt om 17.00 de ring in. Marlies van Baalen kwam in de Grand Prix als laatste starter voor Nederland aan start, maar is nu de eerste Nederlandse combinatie. Zij start haar Go Legend om 17.30 (Japanse tijd). Een beetje teleurgesteld vertelde ze zondag na haar proef: “Ik ga nu mijn proef terugkijken op video en analyseren waar het mis ging. De goede stukken en het losrijden neem ik mee naar dinsdag. Dan ga ik nog een keer mijn best doen!”

Hans Peter om 19.05

Hans Peter Minderhoud volgt Marlies samen met zijn Dream Boy op en verschijnt om 19.05 in de ring. Hij was zaterdag al erg tevreden met zijn Grand Prix proef. Met een score van 76,814% hadden ze niet direct een plek in de individuele finale, maar door hun prestatie werden ze alsnog gekwalificeerd. Hij vertelde: “Om eerlijk te zijn was ik erg blij met mijn proef. Voor mijn gevoel had ik geen grote fouten. Sommige dingetjes hadden misschien nog wat mooier gekund, maar Dreamboy deed goed zijn best voor mij doen en dat gaf mij een goed gevoel.” 

Isabell laatste voor pauze

De tweede ruiter in het klassement voor Duitsland, Isabell Werth, start om 19.45 uur. Isabell kwam in de Grand Prix niet over de score van landgenote Jessica von Bredow-Werndl heen. Zij vertelde na afloop van de wedstrijd: “Ik wilde Bella Rose op de beste manier voorstellen en dat pakte goed uit. Ik ben enorm blij met haar vorm. Ik vind het ook heel fijn dat er concurrentie is, want dat drijft je tot top prestaties.”

Tussenklassement bepalend

Nadat alle eerste twee ruiters van de deelnemende landen gereden hebben, volgt er een pauze van een ongeveer een uur. Hierin wordt het tussenklassement officieel opgemaakt en dat is bepalend voor de startvolgorde van de laatste combinatie voor ieder land. Pas dan weten we hoe laat Edward Gal en GLOCK’s Total U.S. Ook dit gebeurt weer in omgekeerde volgorde: het team dat het beste heeft gescoord komt als laatste aan start.

Bekijk hier de startlijst van de Grand Prix Special.

Bron: De Hoefslag / KNHS

Foto: Dirk Caremans Hippofoto.be