Frank Hosmar - Alphaville N.O.P.
NK Dressuur 2020
© DigiShots
Frank Hosmar - Alphaville N.O.P. NK Dressuur 2020 © DigiShots

Bondscoach Joyce van Rooijen-Heuitink na zege landenwedstrijd CPEDI Kronenberg “Luxe probleem”

Dressuur

Dit weekend was een belangrijke wedstrijd in Kronenberg voor de Para-dressuurruiters. Maar liefst tien landen kwamen op, veelal, volle sterkte naar de internationale wedstrijd in Limburg ter voorbereiding van de Paralympische Spelen. Joyce Heuitink kijkt zeer tevreden terug op de prestaties van ‘haar’ combinaties en na het winnen van de landenwedstrijd.

Advertisement

Over twee proeven

Bij de Para-dressuurruiters gelden zowel de landenproef als de individuele proef mee voor de landenwedstrijd. Frank Hosmar en Alphaville N.O.P (v. Sandreo) en Sanne Voets en Demantur RS2 N.O.P. (v. Vivaldi) presteerden ijzersterk. Frank noteerde 77,1,7% en 76,43%. Sanne haar scores kwamen uit op 76,5% en 76,71%. Ook Rixt van der Horst en Findsley N.O.P. (v. Belissimo) reed mooie scores van 75,39% en 72,94%. Maud de Ree en Webron N.O.P. (v. Sir Sinclair) moesten de eerste dag genoegen nemen met de zevende plaats, na 70%. In de individuele proef klom ze op naar plaats twee met 74,4% en stond ze zelfs voor Rixt van der Horst. Haar scores golden wel als wegstreep resultaat voor de landenwedstrijd.

Dichtbij wereldrecord

“Dit was vooral een hele mooie wedstrijd om te kijken waar we nu staan op dit moment. Alle landen die naar Tokio gaan deden mee, behalve Amerika en Australië. Het is dus zeker heel mooi om hier nu te winnen. We zaten heel dichtbij het wereldrecord voor teams, maar dat hebben we helaas net niet gehaald. Toch ben ik heel blij met de prestaties. Ik denk dat ik met een sterk team naar Tokio kan, al weet ik nog niet welke ruiters ik mee ga nemen. In de breedte wordt heel goed gepresteerd”, vertelt Joyce.

Corona-tijd goed uitgepakt

“Het is heel mooi om te zien dat ook de nieuwkomers het heel goed doen, zoals Britney de Jong en Loes Cevaal. Deze week ga ik de longlist voor de Paralympische Spelen korter maken, maar dat wordt zeker nog niet gemakkelijk. Eigenlijk heb ik een beetje een luxe probleem, maar dat is ook wel weer fijn. Ik kan nu al beschikken over zes hele goede combinaties, maar de top van negen of tien zou zeker niet misstaan op een internationaal kampioenschap. De Corona-tijd heeft zeker goed uitgepakt. Sommige ruiters hebben een andere trainer of een ander paard, of ze hebben hun Kür aangepast of gewoon dingen uitgeprobeerd. Er is door hen veel in zichzelf geïnvesteerd en dat zie je goed terug. Ik ga absoluut met heel veel vertrouwen naar de tweede observatiewedstrijd in Schijndel op 16 juli en hoop dan zo snel mogelijk daarna mijn team voor Tokio bekend te maken”, besluit ze gedreven.

Bekijk hier alle uitslagen van de CPEDI in Kronenberg dit weekend.

Bron: De Hoefslag