Jeroen Bakker & I-Go - Foto: Foto4U
Jeroen Bakker & I-Go - Foto: Foto4U

Subtop | Jeroen Bakker: “Ik zit nog op een roze wolk”

Dressuur

Jeroen Bakker maakte afgelopen vrijdag zijn Lichte Tour debuut met de ruin I-Go in Snelrewaard. De Prix st. Georges proef werd beloond met 65,5%.

Advertisement

Roze wolk

De ruiter vertelt "Ik zit nog een beetje op mijn roze wolk. Er zaten hele mooie stukken en hij bleef er goed aan trekken. Hij kan soms nog wat strak zijn, hij is niet kijkerig maar raakt een beetje gespannen. I-Go bleef nu super bij les alleen maakten we op het einde helaas een grote fout. De serie om de drie ging mis, dat was wel zonde. Er zaten nog een paar rommeltjes en slingertjes in, als die eruit zijn kan de score zeker nog omhoog."

Talentvolle combinatie

De ruiter kreeg louter zevens en achten voor de uitgestrekte,- stap en draf, voor de pirouettes en de serie om de vier. "Daar was ik heel erg blij mee. De series waren in het begin nog wel een ding voor hem. Hij is niet mega opvallend maar de uitgestrekte gangen gingen nu heel erg goed. Hij moet het vooral hebben van het harmonieuze beeld, het is heel fijn maar niet heel spectaculair. Ik ben blij dat het goed gewaardeerd werd en de jury vond het een nette proef en ons een talentvolle combinatie," aldus Bakker.

Debuut

Bakker kocht het paard toen hij zes jaar oud was bij de fokker. "De fokker reed er een paar keer week mee buiten en hij werd één keer per week bijgereden door een goede ruiter. Toen ik hem kocht kende hij nog niet zoveel maar ik vond hem wel aansprekend en hij heeft een super goed karakter. Hij doet echt mega zijn best en hij werkt heel graag. De oefeningen vond hij in het begin wel lastig maar omdat hij zo werkwillig is kan ik hem veel leren. Hij scoort hartstikke goed en ons Intermediaire I debuut staat ook al op de planning."

Labrador

"I-Go is half Gelders en heeft soms wat moeite met zijn verbinding. Ik hoop het met hem verder uit te bouwen en te kijken hoe ver hij kan komen. Ik weet niet of hij de Zware Tour aan kan maar voorheen vond hij de series ook moeilijk en die gaan nu ook goed dus wie weet. Het is super leuk dat het zo goed gaat en dat ik hem zelf heb opgeleid. Hij is enorm aanhankelijk en ik noem hem mijn Labrador. Als hij me vier keer ziet lopen, hinnikt hij vier keer. Hij is echt mijn vriend en ik heb iedere dag zoveel plezier van hem," vertelt hij lachend.

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan

Foto: Foto4U