Stephanie de Frel & Veersedams Shakira - Foto: Equiality fotografie
Stephanie de Frel & Veersedams Shakira - Foto: Equiality fotografie

Stephanie de Frel: 'We gaan gelijk maar door

Dressuur

Stephanie de Frel reed zaterdag de merrie Veersedams Shakira (v.Santiago) de ring binnen in Houten. De Intermediaire II proef werd beloond met 67,059%.

Advertisement

Onzeker

De Frel vertelt "Voor nu ben ik heel erg blij. Het was heel lang geleden dat we op concours zijn geweest. Het losrijden was binnen en ze verraste me dat ze het spannend vond. Daar werd ik zelf een beetje onzeker van toen ik de proef in moest. Daardoor kon ik niet helemaal mijn ding doen, ik reed wat twijfelachtig en misschien in een te hoog tempo. Shakira deed super haar best en we hadden een paar stomme fouten omdat ik twijfelde. Ik was blij hoe ze er voor ging."

Hoge cijfers

De combinatie kreeg achten en 8'5en voor de series en uitgestrekte galop. De passage werd beloond met zevens en 7'5en. "Daar was ik heel blij mee. De overgangen van de piaffe naar de passage mogen nog wel iets beter maar dat lag nu aan mij. Ik ben blij dat we weer op pad kunnen, dat doet een mens toch wel goed. Alleen maar thuis rijden is ook niet alles," lacht ze.

Debuut

Over drie weken heeft het duo het debuut in de Grand Prix gepland staan. "We gaan nu gelijk maar door," vertelt de amazone. "Tussendoor wil ik nog een keer Intermediaire II starten om zelf het vertrouwen terug te krijgen. Shakira kan het wel maar ik moet mijn ding blijven doen. Daarna gaan we rustig het seizoen in en kijken wat het ons brengt. Shakira is een super fijn paard die ik nu iets meer dan een jaar onder het zadel heb. Ze kwam op het moment dat ik net voor mezelf begonnen was. Het idee was om haar een periode te trainen met het oog op de verkoop. In korte tijd ontwikkelde ze zich zo goed dat we gingen kijken hoe ver we kunnen komen. Als ze binnenkomt is het een gewone merrie maar als ze aan het werk gaat blijft ze zich verbeteren."

Buitenrit

"Ik ga regelmatig in mijn eentje met haar op buitenrit en door het dorp. Ze vindt het allemaal prima. Ze heeft zo'n fijn karakter, daar zou ik wel een hele stal van vol willen. Sinds vorig jaar april werk ik voor mezelf en geef ik super veel les. Ik heb een aantal hele fijne paarden op stal en ik ben echt heel erg blij met wat ik kan en mag doen!"

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan

Foto: Equiality fotografie