Kim Noordijk & Fashion HillKim Noordijk & Honey D'or
Kim Noordijk & Fashion HillKim Noordijk & Honey D'or

Kim Noordijk: 'Twee nieuwe paarden in de subtop

Dressuur

Kim Noordijk heeft een nieuwe topper op stal, het Lichte Tour paard Fashion Hill (v. Uphill) van Grieteke Oldenburger. De nieuwe combinatie maakte afgelopen weekend hun debuut in de Lichte Tour. De proef werd beloond met 68,75%.

Advertisement

Subtop

Noordijk vertelt “Na het overlijden van Cees had ik op dat moment geen paard die hem zou kunnen opvolgen. Het plan was om met hem Young Riders te rijden en daarna over te gaan naar de U25. Na een paar maanden wat rustiger aan belde Grieteke me op: ‘Heeft iemand je al een paard aangeboden waarmee je de subtop in kan?’. Nou nee, dat was nog niet het geval. Ik mocht Fashion Hill(roepnaam, Flabbergasted) komen proberen. Hij is goedgekeurd bij het KWPN en DWB stamboek.”

Klikte meteen

“Grieteke bracht hem zelf nog uit en de week erna ben ik hem gaan proberen. Het klikte meteen en binnen no time stond hij bij mij op stal. Hij is zo’n fijn paard om mee te rijden en het is een hele mooie kans voor mij. De eerste wedstrijd afgelopen zondag was wel even spannend. Ik had al zo lang geen subtop meer gereden. We kennen elkaar nog niet op wedstrijd maar hij was super chill en deed heel goed zijn best. Er zaten nog genoeg fouten in en de score kan zeker nog omhoog,” vertelt de amazone.

Hoge cijfers

Ze vervolgt: “De draftour was het hoogtepunt van de proef. Hij heeft zoveel balans en een hele fijne draf, zeker ook in de zijgangen. Daar kregen we ook dikke achten voor, de kwaliteit is er. Het doel is om eerst een paar keer Young Riders te rijden en dan misschien een observatie mee te pakken. Exloo komt voor ons net wat te vroeg. Wie weet nemen we de laatste twee observaties nog mee. We gaan even kijken hoe de komende wedstrijden gaan. Het is mijn laatste jaar bij de Young Riders en daar gaan we lekker van genieten. Ik ben Grieteke heel erg dankbaar voor deze kans. Flabbergasted is uiteindelijk ook voor de verkoop.”

Nog een debuut

De amazone maakte nog een debuut in de Lichte Tour met de merrie Honey D’or. “Deze merrie is in eigendom van Berry van der Hoorn. Ik heb haar eerder op stal gekregen voor het sportpredicaat en daarna is ze teruggegaan naar Berry. Na anderhalf jaar kwam ze weer terug bij mij op stal voor de verkoop. Ze ging het zo goed doen dat ik zei: ‘zal ik haar niet een keer Lichte Tour starten?’ Ze liet al hele mooie stukken zien en het was pas de eerste keer na een hele lange periode dat ze niet is mee geweest. Door de onervarenheid ontstonden er nog wat grote fouten in de proef. Ze is een paard met heel veel potentie en ik denk dat ze nog veel hoger kan. Tevens staat ze nog te koop en blijf ik haar rijden totdat ze verkocht is”, vertelt Noordijk. 

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan). 

Foto’s: Foto4u

Kim Noordijk & Fashion HillKim Noordijk & Honey D'or