Dinja van Liere met Capri Sonne (foto: Jessica Pijlman)
Dinja van Liere met Capri Sonne (foto: Jessica Pijlman) Foto: Jessica Pijlman

Dinja van Liere verlaat Stal Hexagon

Dressuur

Hoefslag-boegbeeld Dinja van Liere vertrekt bij Stal Hexagon. Vanaf 1 oktober gaat de 25-jarige amazone voor zichzelf beginnen onder de naam ‘Dinja van Liere Dressage’. Ze gaat zich vestigen op de Selevia Hoeve in Werkendam, waar ook Laurens van Lieren enkele maanden geleden zijn intrek nam. 

Advertisement

Laatste dag

“Gisteren was mijn laatste dag in dienst van Stal Hexagon. Ik ben Stal Hexagon onwijs dankbaar voor alle kansen die ik daar heb gekregen en voor de oneindige hulp die ze hebben geboden. Dankzij hen ben ik waar ik nu ben. Vanaf nu ga ik proberen op eigen benen te staan. En ik heb er ontzettend veel zin in!’, laat Van Liere weten via facebook. 

Capri Sonne Jr.

Na zoon Laurens van Lieren en amazone Jeanine Nieuwenhuis is Dinja van Liere de derde Grand Prix-ruiter die Stal Hexagon in Schore verlaat. Van Liere maakte vooral naam met de KWPN-hengst Duval’s Capri Sonne jr (v. Rhodium), de zwarte beauty wie ze begin dit jaar nationaal kampioene indoor in de Lichte Tour werd en die vlak voordat ze de overstap naar de Grand Prix zou maken verkocht werd aan Laura Tomlinson. Met Hexagon’s Denzel (v. Zidane) werd ze tweede op de indoor kampioenschappen in het ZZ-Zwaar. Daarnaast was ze succesvol met U25-paard Hexagon’s Roumanda (v. Rubiquil) en met Hexagon’s Double Dutch (v. Johnson) met wie ze onlangs de Lichte Tour-rubriek op Zeeland Outdoor Dressage won. 

Topper kwijt raken

Leunus van Lieren laat weten dat hij het jammer vindt dat Dinja zijn stal verlaat: ‘Het is altijd jammer als je een topper kwijt raakt. Of het nou een paard is dat verkocht wordt, of een ruiter/amazone die voor zichzelf begint. Maar we zijn heel trots op de basis die we gelegd hebben, en we zijn ervan overtuigd dat Dinja nog veel van zich zal laten horen! Ze kwam als Z1 amazone, en gaat weg als een volwaardig Grand Prix amazone, meervoudig Nederlands kampioen, een bronzen medaille op de WK voor jonge paarden en lid van het Rabobank talententeam. En dat is nog maar het begin! 

Joop van Uytert

Succes verder Dinja, maar dat komt wel goed!’ Van Liere weet zich in elk geval verzekerd van paarden van hengstenhouder Joop van Uytert, voor wie ze onder andere de hengst For Gribaldi (v. Gribaldi) rijdt. 

Facebook/Hoefslag Foto: Jessica Pijlman/Made by Jessy