Duval’s Capri Sonne Jr. naar Laura Tomlinson

Duval’s Capri Sonne Jr. naar Laura Tomlinson

0 1808
Dinja van Liere
Dinja van Liere met Capri Sonne (foto: Jessica Pijlman)

‘Goodbye my love, goodbye my friend. You have been the one, you have been the one for me’, schrijft Dinja van Liere op facebook. We weten dan meteen over wie ze het heeft, haar ‘droompaard’ Duval’s Capri Sonne Jr. (Rhodium x San Remo). Vanavond werd bekend dat de hengst verkocht is aan Laura Tomlinson-Bechtolsheimer.

Vele overwinningen in de subtop, met zeer hoge scores, heeft de combinatie Van Liere/Capri Sonne op haar naam staan. Meest recente wapenfeit is het behalen van de KNHS-titel indoor Lichte Tour, nog geen zes weken geleden. Belangstelling van potentiële kopers kon dan ook niet uitblijven. Olympische amazone Laura Tomlinson, die we vooral kennen als partner van Mistral Hojris, liet haar interesse blijken en in samenwerking met Schelstraete Dressage koos eigenaar Jan Cees van der Endt uit Yerseke voor haar als nieuwe eigenaresse.

De nieuwe combinatie Capri Sonne Jr. en Laura Tomlinson zal in alle rust de training voortzetten onder de gezamenlijke begeleiding van vader Bechtolsheimer en Klaus Balkenhol om uiteindelijk aan de internationale Grand Prix-rubrieken deel te gaan nemen. De familie Bechtolsheimer heeft besloten het vizier geheel te richten op de topsport zodat de hengst niet langer voor de dekdienst zal worden ingezet.

De achtjarige Capri Sonne werd eind vorig jaar bij het KWPN goedgekeurd. Hij stond ter dekking via Van Olst Horses. Vanwege de beperkte hoeveelheid nog aanwezig diepvriessperma zullen Gert Jan van Olst en Jan Cees van der Endt zich over de leverantie-condities van het sperma beraden. Dit jaar werd er onder andere een vroeg veulen van hem geboren op Stal Hexagon, King Robert (mv. Rubiquil), die volgens Leunus van Lieren al net zo slim is als zijn vader. Het vosje zal opgefokt en opgeleid worden in Schore: ‘Ik hoop dat hij in de toekomst Grand Prix zal lopen; dat lijkt me een mooi doel’, aldus de fokker.

Horses/Hoefslag

Foto: Jessica Pijlman

Reacties