Cathrine Dufour - Bohemian
CHIO Aachen 2019
© DigiShots
Cathrine Dufour - Bohemian CHIO Aachen 2019 © DigiShots

CDI-W Herning | Catherine Dufour en Bohemian winnen de eerste World Cup Dressage met overmacht

Dressuur
Advertisement
De Deense Cathrine Dufour en Bohemian wonnen de Grand Prix met een persoonlijk record van 83.022% op de World Cup Dressage in Herning. Dufour ontving een staande ovatie toen ze de spectaculaire arena "Jyske Bank Boxen" verliet.

Eerste wedstrijd

Voor het derde jaar op rij verzamelde de World Cup Dressage in Herning enkele van de beste dressuurruiters om te strijden voor punten in het prestigieuze kampioenschap. De openingswedstrijd van het West-Europese League Cup-seizoen 2019-2020 werd gehouden in het MCH Messecenter in Herning, Denemarken, waar dressuurruiters hun eerste punten voor de finale in april 2020 in Las Vegas, VS konden verzamelen.

Meerdere tienen

Het thuispubliek hield hun adem in, in afwachting van Dufour en haar negenjarige Bohemian (v. Bordeaux). Het duo liet een spectaculaire proef zien. De combinatie kreeg hoge cijfers voor hun indrukwekkende en energieke piaffe en passage. De overgangen in de piaffe en passage resulteerden in meerdere tienen van de juryleden, net als de houding en zit van Dufour. Toen ze de laatste middellijn binnenkwam en ze begon aan een prachtige piaffe ging het publiek los. Bohemian schrok van het geklap en verloor het ritme, maar Dufour bracht hem snel weer op het goede spoor voor het afgroeten.

Persoonlijk record

"De atmosfeer is daar zo cool en hij moet het leren," benadrukte Dufour. "De schuld lag niet bij het dat hij op die manier reageerde. Ik ben juist blij dat het publiek zo enthousiast is", ging ze verder. Een totaal van 83.022% en een persoonlijk record voor het Deense paar zorgden ervoor dat Dufour samen met de Bondscoach Nathalie zu Sayn-Wittgenstein kon juichen van geluk.

Debuut Fiontini

De Spaanse Olympische ruiter Severo Jurado Lopez maakte een indrukwekkend wereldbekerdebuut op de negenjarige Deense Warmbloed merrie Fiontini (v. Fassbinder). De mooie merrie is bekend van haar drie gouden medailles op de Wereldkampioenschappen voor Jonge Dressuurpaarden. Jurado Lopez zit al sinds dat de merrie vier jaar oud was in het zadel. De combinatie kreeg op hun debuut een score van 75.435%.

Afscheid van Jojo AZ

Het Deense publiek klapte in hun handen terwijl de tranen vloeiden toen Agnete Kirk Thinggaard en Jojo AZ over hun laatste middellijn reden. De 16-jarige Hongaarse warmbloed ruin gaat met pensioen na een lange carrière in de internationale dressuursport. 'Het was zo geweldig om de liefde en steun van het publiek voor JoJo te voelen. Hij verdient het , stelt een ontroerde Agnete Kirk Thinggaard na hun rit en eerbetoon in de Boxen-arena. Het duo behaalde hun plek bij de beste 15 in de Grand Prix met een score van 72.609%.

Nederlandse Deelname

Voor Nederland werd Hans Peter Minderhoud met zijn schimmel Zanardi zevende met 72,804%. Collega Adelinde Cornelissen wist als zesde te eigen met haar Zephyr en 72,935%. De zwarte Boston STH met Denise Nekeman in het zadel werd negende met 72,130%. Patrick van der Meer en Chinook eindigden op de elfde plek en Nars Gottmer op de zestiende plek. Uitslagen Bron: Hoefslag / Eurodressage Foto: Digishots