Dennes Mieras en H4H Ghalliya. Foto: Privebezit
Dennes Mieras en H4H Ghalliya. Foto: Privebezit

Melanie Mouthaan: "H4H Ghalliya is super nuchter, werkwillig en talentvol"

Dressuur
Advertisement
Grand Prix-amazone Melanie Mouthaan heeft sinds kort een nieuwe troef onder het zadel. Na het overlijden van haar twee toppaarden viel ze naar eigen zeggen een beetje in een gat. "Als je dan alleen nog een veulentje hebt van een paar maanden, waar je de komende jaren nog niets mee moet willen doen... Ik zag mijzelf ook niet niets doen. Toen kwam H4H Ghalliya op mijn pad!", vertelt ze.

Stalling voor Varnoldi

"Ghalliya is gefokt door vrienden van mij, Kevin Heezen. Hij heeft haar zelf zadelmak gemaakt. Zijn partner Dennes Mieras heeft haar verder opgeleid. Vorig jaar zomer was ze reservekampioen van de kring in het Z2. Onderhand is ze 9", vertelt Mouthaan over de achtergrond van de merrie. "Kevin en Dennes ken ik al heel lang. De maand december heb ik met Varnoldi bij hen gestaan. Zij zijn heel erg betrokken geweest bij wat daar gebeurd is, en toen hij werd ingeslapen. Dat hebben we met elkaar meegemaakt, dat was natuurlijk heel verdrietig."

Vertrouwen

De eigenaren van de Tango-dochter hebben meerdere paarden en zijn erg druk binnen hun eigen bedrijf. "Toen kwamen ze op het idee: misschien is Ghalliya wel heel leuk voor Melanie. Nu ben ik lekker aan het rijden, zonder verwachtingen. Dennes en Kevin helpen mij daarbij, maar we moeten nu vooral een combinatie gaan vormen." Toch wil Mouthaan ook graag weer de wedstrijdring in met haar nieuwe troef. "Ik moet minimaal Z1 starten met haar, wat het gaat worden moeten we even aankijken. Het mag, ik heb de mogelijkheden en Dennes en Kevin hebben het vertrouwen in mij. Dat is natuurlijk super fijn."

Samen doen

Over de donkerbruine merrie vertelt Mouthaan: "Ze is echt een ideaal paard. Het is een hele werkwillige merrie en ze is erg braaf. Ze is best groot, namelijk 1.74m, maar ze laat al zien dat ze goed kan sluiten. Daarom denk ik zat ze ook wel aanleg heeft voor het hogere werk. Het zou mooi zijn als ik met haar weer in de subtop kan aansluiten." Ook is ze erg enthousiast over de samenwerking tussen 'de jongens' en haarzelf. "Ze weten er veel van en hebben zat ervaring. Het gevoel dat ze vertrouwen in je hebben en je het samen kan doen is super tof."

Vastgegroeid

Al na de tweede 'testrit' waren Mouthaan en de eigenaren er uit: de amazone gaat Ghalliya rijden. Mouthaan: "Het is een superleuke samenwerking van alle kanten. We hebben nu nog maar 5 keer samen gereden, maar het klikt. Dat vind ik heel erg belangrijk. Wilke en Varnoldi had ik natuurlijk 12 en 10 jaar, dan ben je wel vastgegroeid aan je eigen paarden. De manier van trainen van Kevin en Dennes sluit aan op die van mij, daarom kon ik zo met Ghalliya wegrijden. Ze heeft ook een heel fijn karakter: ze is super nuchter, werkwillig en heeft ook echt wel talent. Dat is de perfecte combinatie."

Bijzonder

"Het is heel bijzonder dat ik toevallig een maand van tevoren bij Kevin en Dennes kwam staan. Helaas is dat anders afgelopen dan verwacht. Dat we dan toch nog op deze manier samen verder kunnen gaan is super tof. Ik kijk er naar uit om Ghalliya weer te rijden en om met haar aan de slag te gaan. We gaan gewoon maar eens kijken waar we uitkomen." https://www.facebook.com/melanie.mouthaan/videos/3000393463328550/ Tekst: Femke Verbeek Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan Foto: Privebezit