Isabell Werth - Bella Rose 2
CHIO Aachen 2019
© DigiShots
Isabell Werth - Bella Rose 2 CHIO Aachen 2019 © DigiShots

CHIO Aken ontwikkelt digitaal magazine

Dressuur

Foto: DigiShots

Advertisement
Ludger Beerbaum, Isabell Werth, Annica Hansen, Ingrid Klimke, Scarlett Gartmann en Jessica von Bredow-Werndl zijn er net als vele, vele anderen. Zes avonden van 4 tot 9 augustus zal het "CHIO Aachen digital" - gratis op Youtube, Facebook, chioaachen.de en op clipmyhorse.tv te bekijken zijn. 

CHIO Aken-gevoel

"Met een dagelijks tijdschrift van 90 minuten brengen we mensen het volledige CHIO Aken-gevoel thuis", zegt Michael Mronz, algemeen directeur van Aachener Reitturnier GmbH, het idee beschrijvend. Het magazine wordt gemodereerd door CHIO Aachen stadionpresentator Annica Hansen en influencer Saskia Meyer-Hellwig.

Verschillende clips

Het tijdschrift vat clips van verschillende lengtes samen. Het gaat over sport en entertainment, waaronder sterren uit de paardensport en sociale media. Internationale topruiters komen voor "uitdagingen" te staan, professionals geven praktische tips en legendes uit de sport kijken naar hun mooiste CHIO-momenten. Er zijn ook veel vermakelijke secties, re-lives van de belangrijkste wedstrijden van CHIO Aachen 2019 en dagelijkse praatgasten. Allemaal verbonden door de moderaties door Annica Hansen en Saskia Meyer-Hellwig.

Centraal

Bij de sportuitdagingen ligt de focus duidelijk op plezier, daarom zijn er geen juryleden en evalueren de atleten elkaar. De CHIO Aachen-fans zijn er ook. Met behulp van de jury-app kunnen ook zij de respectievelijke prestaties beoordelen met een cijfer tussen 1 en 10. Als de openingsceremonie en de media-avond op dinsdag 4 augustus centraal staan '‹'‹in het magazine, staan '‹'‹vanaf woensdag de vijf CHIO Aken disciplines centraal. Naast dressuur is er ook een spring- en voltigewedstrijd.

Veilig in de woonkamer

De veelzijdigheid wordt volledig virtueel weergegeven. Met een software die is ontwikkeld door de officií«le CHIO Aachen-technologiepartner SAP, kan een wedstrijd volledig worden gesimuleerd op basis van historische gegevens. En fans en volgers kunnen deelnemen aan deze wedstrijd met de gratis app "Eventing Manager". Onder het rijden zullen vader en dochter Sandmann (D) het opnemen tegen vader en zoon Chardon (NL), het eeuwig jonge duel Duitsland vs. Nederland. "We zullen ook shows zoals" Horse & Symphony "volledig Corona-veilig in de woonkamer brengen", belooft Kemperman. Er is ook een digitale blogger-lounge met enkele van de meest opwindende influencers uit de paardensport. Evenals vele achtergronden, niet eerder gepubliceerd materiaal en buitengewone momenten op chioaachen.de. Bron: CHIO Aken / Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

[adrotate banner="914"]