Nathalie zu Sayn Wittgenstein - Digby
World Equestrian Festival, CHIO Aachen 2013
© DigiShots
Nathalie zu Sayn Wittgenstein - Digby World Equestrian Festival, CHIO Aachen 2013 © DigiShots

Nathalie zu Sayn-Wittgenstein’s Digby overleden

Dressuur

Nathalie zu Sayn-Wittgenstein en Digby (v. Donnerhall) maakten jarenlang deel uit van het Deense nationale team. De DWB goedgekeurde hengst is 23 jaar geworden.

Advertisement

Gekanteld hoefbeen

Zu Sayn-Wittgenstein heeft Digby geboren zien worden en nam het moeilijke besluit om hem in te slapen. Digby werd plotseling kreupel en waardoor er voor de tweede keer in zijn leven röntgenfoto’s gemaakt. Hierop was te zien dat het hoefbeen was gekanteld. Het was een moeilijke beslissing voor de prinses, haar hengst was nog nooit ziek of geblesseerd geweest. 

Internationaal

Ze reed haar hengst op achtjarige leeftijd zijn eerste Grand Prix binnen. Ze namen deel aan twee Olympische Spelen (2008 Beijing en 2012 Londen). Op de Spelen in Beijing wonnen ze brons met het team en eindigoeden ze individueel op de twaalfde plaats. De laatste wedstrijd waren de Wereldruiterspelen in Caen in 2014.

Boek

In 2016 schreef zu Sayn-Wittgenstein schreef een boek over Digby. Hij was niet het schoolvoorbeeld van een geboren Grand Prix-talent, maar werd uiteindelijk toch getraind tot een van de meest toonaangevende paarden op het hoogste niveau, van 2006 tot en met zijn pensionering in 2014. Het boek gaat over zijn opleiding. Zijn amazone hoopt met het boek anderen te inspireren om te geloven in hun paard, ook al lijken ze misschien niet meteen de meeste aanleg te hebben. Ze wil graag aantonen dat met geduld en hard en gericht werken toch veel bereikt kan worden en geeft tips over het oplossen van de problemen die je tegen kunt komen tijdens de training van een dressuurpaard.

Bron: Tidningen Ridsport Foto: Digishots