Afbeelding
Foto: Remco Veurink

Edward Gal’s Lingh overleden

Dressuur
Advertisement
Het voormalige Grand Prix-dressuurpaard Lingh (v. Flemmingh) van Edward Gal is op 27-jarige leeftijd overleden. Dit maakt GLOCK vandaag bekend.  Nadat de hengst in 2005 goedgekeurd werd bij het KWPN, wist hij zich samen met Edward Gal te bewijzen tot het allerhoogste niveau. Zo hebben Edward Gal en Lingh samen vele successen, zoals winst op Lichte Tour-niveau, het NK van 2002, een plek in het Nederlandse team op de Wereldruiterspelen in Aken in 2006 en een tweede plaats op de FEI Wereldbekerfinale van 2006 in Las Vegas.

Fokkerij

Ook voor de fokkerij was Lingh een grote naam. Hij bracht verschillende KWPN-gefokte Grand Prix-paarden zoals Clingh (uit Ugoletta van Little Rock) die onder de Amerikaanse Joseph Sandven vorig jaar nog op Grand Prix niveau werd uitgebracht, Bubblingh (uit Matajo DWB van Picandt) die door de Britse Richard Davison dit jaar nog op Grand Prix-niveau is uitgebracht en Cocksdorp Texel (uit Silithyia Texel PROK prest van Democraat die in 2016 door Lotje Schoots op Prix St. George-niveau werd uitgebracht.

Bijzonder paard

Edward Gal geeft op de Facebookpagina van GLOCK’s Horse Performance Centre aan dat hij hele fijne herinneringen heeft aan Lingh. "Het was een bijzonder paard€, aldus Gal. "Ik ben dankbaar dat hij in mijn leven kwam. Rip lieve Lingh. We zijn kapot en dankbaar op het zelfde moment€. Bron: KWPN Foto: Digishots