Maree Doornink & Skip
Maree Doornink & Skip Foto: Willma Frentz

Maree Doornink: “Alle drie heel verschillend”

Dressuur

Maree Doornink rijdt naast haar studie drie verschillende paarden. Leasepony Skip rijdt ze ongeveer vier jaar en starten inmiddels M1 dressuur. Daarnaast is ze fanatiek bezig met de vijfjarige Mira en de vierjarige Nomira.

Advertisement

“Skip kwam recht uit de manegelessen toen ik hem begon te leasen. Ik wilde hem heel graag omtoveren van manegepony tot dressuurpony en nu we M1 dressuur rijden en al drie keer hebben meegedaan op de Gelderse kampioenschappen, kan ik denk ik wel stellen dat dat gelukt is!” Maree rijdt Skip drie keer per week. “Hij is soms echt een boefje, maar als je eenmaal met hem bezig bent is het echt genieten met hem. Hij wil altijd voor je werken, maar als hij het moeilijk vindt dat laat hij dat wel merken. Dat vind ik wel leuk, het hoeft niet altijd allemaal vanzelf te gaan.”

Maree krijgt met Skip les van Harriete en Frederiek van Muiswinkel, de eigenaren van de manege waar Skip in eigendom is. “Doordat Skip afgelopen zomer een tijd geblesseerd was, besloot ik in de tussentijd om me heen te kijken, zodat ik toch aan het rijden kon blijven. Daarnaast was ik toen zestien jaar en vrij lang, de focus lag daarom op een paard. Via vrienden kwamen we in aanraking met de eigenaresse van Mira en Nomira. Zij zocht een bijrijder en dat klikte geweldig.”

Uitdaging

Mira is vijf jaar oud. “Echt een schatje, ik noem haar altijd mijn knuffelpaard maar ze kan ook wel een boefje zijn. Het is super leuk om met haar te werken, ze is heel braaf en zet ook op wedstrijd altijd haar beste beentje voor. Het is echt een fantastisch paard”, vertelt Maree enthousiast.

“Nomira zie ik als een hele leuke uitdaging. Zij is nog maar vier jaar oud en moet daardoor nog veel leren. Met haar krijg ik les van Wim Kuster, hij helpt ons super fijn vooruit. Mijn doel is om van Nomira een super fijn en vriendelijk sportpaard te maken, zodat haar nieuwe eigenaren ermee kunnen ‘opstappen en wegrijden’, zoals je dat dan noemt.”

Veel verschillen

Naast haar studie is het dus best druk, met één te rijden pony en twee paarden. “Gelukkig is de eigenaresse van Mira en Nomira heel flexibel. Ik kan er eigenlijk altijd te recht op de momenten dat ik tijd heb. Ik start beide paarden in het B, maar doe het met Nomira natuurlijk wel nog wat rustiger aan.”

“Ik vind het heel leuk om met deze drie paarden bezig te zijn. Het zijn alle drie hele verschillende paarden, zowel in karakter als in uiterlijk. Met Skip hoop ik in het Z te kunnen starten, vooral omdat het voor Fjordenpaarden niet altijd even makkelijk is om hogerop te komen in de sport. Met Mira wil ik graag kijken hoever ik kan komen tussen de paarden en ik hoop dat Nomira uiteindelijk een heel fijn paard wordt, die een hele leuke eigenaar gaat krijgen. Ik kijk uit naar de toekomst!”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan

Foto: Willma Frentz