Afbeelding
Foto: Denise van der Plas

Marloes ’t Jong: “Stap voor stap meer vertrouwen en ervaring”

Dressuur

Marloes ’t Jong werd onlangs kringkampioen en vervolgens reservekampioen van regio Zuid-Holland. Ze heeft haar paard, de vijfjarige Nero (v. Everdale) sinds juni 2023.

Dressuurbloed

“Echt dressuurbloed dus, dat was ook wel wat ik destijds zocht”, vertelt Marloes ’t Jong aan Hoefslag. “Achteraf ben ik super blij dat we hem uiteindelijk hebben gekocht, het is echt super leuk om met hem te werken. Nero heeft een hart van goud, hij is heel werkwillig, leert super graag en is heel fijn in de omgang. Ik ben door het dolle heen met hem!”

Marloes haar vorige paard was, net als Nero, een schimmel. Is dat toeval? “Euhm, ik vind schimmels wel héél erg leuk! Maar het is niet doorslaggevend. Voordat we bij Nero gingen kijken hadden we een zwart paard bezichtigd, haha! Met Nero had ik vanaf het begin af aan gelijk een hele goede klik, het voelde gelijk goed. Toen ik hem voor het eerst zag stond hij op de poetsplaats, hij maakte meteen contact door te komen knuffelen. Zo’n eerste indruk zeg vaak al veel.”

Vrolijk

Nero is altijd vrolijk. “Ik heb hem nog nooit boos gezien! Hij wordt weleens de clown van stal genoemd, omdat hij vaak met zijn hoofd uit zijn stalluik aandacht staat te vragen. Je wil niet weten hoe vaak per dag hij een aai over zijn bol krijgt denk ik.”

Toen Marloes Nero kocht kon hij stap, draf en galop, maar daar hield het zo ongeveer bij op. “Doordat hij zo super snel leert, ben ik hem vrij op vreemd terrein gaan rijden en daarna ben ik hem gaan starten. Dat doet hij super, hij is ook op vreemd terrein altijd super braaf geweest. Als hij het spannend vindt is hij in zijn hoofd druk bezig, maar hij zal altijd bij je blijven. Hij haalt dan geen gekke streken uit.”

Niet verwacht

De twee hebben inmiddels vijf wedstrijden gereden. “De selectie voor het regiokampioenschap wonnen we met 197,5 punten, en vervolgens werden we reservekampioen van de regio met precies hetzelfde aantal! Hij liep daar super fijn en was heel gefocust. Ik vond het al bijzonder dat we mee mochten doen, dus ik had totaal niet verwacht dat het zó zou uitpakken!”

“De Hippiade ging een stuk minder, de entourage was iets te veel voor hem. We kwamen daar ook niet om te winnen, dus hebben het gebruikt als oefening. Zo doen we samen stapje voor stapje wat meer ervaring op.” De twee maken zich momenteel op voor de overstap naar het L1. “Ik vond het belangrijk om het rustig aan te doen met hem. We zijn daarom lekker in de B begonnen en gaan nu pas over naar het L1. We gaan lekker stap voor stap steeds meer vertrouwen en ervaring opdoen samen!”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan

Foto: Denise van der Plas