Femke de Laat (NED) - Network
Femke de Laat (NED) - Network

Jumping Amsterdam | Overwinning in Subli Cup-finale vijfjarigen overtuigend naar Femke de Laat met Network

Dressuur Jumping Amsterdam

Een veelbewogen avond met hoogte- en dieptepunten voor de amazones. Femke de Laat won eerder de rubriek voor de vierjarigen en wist met de KWPN-hengst Network (v. Just Wimphof) de titel voor de vijfjarigen op haar naam te schrijven. De combinatie sloeg met hun score van 84,80% een groot gat naar de nummers twee (Febe van Zwambagt met Newport 73,30%) en drie (Kim Noordijk met This is Naqueen 72,60%). 

Advertisement

Judith Ribbels met Nanny McPhee

Als eerste combinatie reed Judith Ribbels haar kampioensmerrie Nanny McPhee (v. Vitalis) de piste in de RAI binnen. Judith werd pas een paar dagen voor het evenement opgeroepen om deel te mogen nemen toen bleek dat Nero van Bart Veeze teruggetrokken werd voor een hoefzweer. De combinatie begon aan de proef maar na het groeten klonk de bel. De amazone dacht dat het een vrije proef was, maar bij de vijfjarigen wordt er de FEI-proef verreden met vaste lijnen. Deze voorbereiding had ze niet gehad waardoor de juryleden haar uitsloten van deelname aan de finale. Wat een pech voor de sympathieke amazone...

Kim Noordijk met This is Naqueen

De NRPS-hengst This is Naqueen (v. Trafalgar) werd voorgesteld door Kim Noordijk. De hengst liet al een hele gedragen verrichting zien met veel schwung en balans. In de uitgestrekte galop leek het alsof hij op steeg. Het was erg jammer dat er een aantal storingen ontstonden in het galopgedeelte. Hij mocht wat meer zijn hals uitleggen in het hals strekken. De juryleden rekende de fouten de combinatie zwaar aan. Ze gaven veel tips aan Kim en gunnen de combinatie meer tijd voor dit gedeelte van de opleiding. De score kwam uit op 72,60%. 

Danielle Heijkoop met Nordic Blue Hors

De Totilas-zoon Nordic Blue Hors leek onder de indruk van de piste. Danielle probeerde hem op zijn gemak te stellen, maar hij drukte zich soms teveel op. Het paard heeft heel veel talent, maar zijn amazone had even haar handen vol aan hem. Nordic Blue Hors was enorm scherp en kon niet de afstemming vinden met Danielle. Erg jammer want de combinatie heeft afgelopen seizoen al een aantal prachtige proeven laten zien. Danielle besloot om af te groeten voordat ze de controle verloor over haar gespannen paard. 


Prijsuitreiking Finale Subli 5 jarige 1. Femke de Laat - Network, 2. Febe van Zwambagt - Newport, 3. Kim Noordijk - This is Naqueen 

Femke de Laat met Network

De KWPN-hengst Network (v. Just Wimphof) liet een gelaten ontspannen proef zien onder het zadel van Femke de Laat. De amazone won eerder op de avond de vierjarige rubriek met Oromance. De hengst Network beschikt over een ruime krachtige galop waarin hij goed op het achterbeen bleef. In de proef zitten lastige stukken met contragalop, maar hier kwam de hengst goed doorheen. Er sloop een kleine fout in de proef, maar de amazone kon dit snel herstellen. De juryleden roemden de manier van rijden van Femke waarbij ze haar paard in zijn waarde liet. Ze gaan als voorlaatste combinatie aan de leiding met 84,80%. 

Febe van Zwambagt met Newport

De vierde hengst in dit sterke deelnemersveld was de KWPN-hengst Newport (v. Glock’s Toto Jr.) met Febe van Zwambagt in het zadel. Bij het binnenkomen was de hengst onder de indruk van het applaus van de vorige combinatie. Febe probeerde dit zo goed mogelijk af te laten vloeien, maar hij bleef iets gespannen op de korte zijde. Er ontstonden twee foutjes in het rijden van de proef wat de combinatie punten heeft gekost. De vos schrok even in de contragalop, maar dit wist Febe goed te herstellen. De juryleden miste de lossigheid in de bovenlijn, maar erkenden dat de hengst veel talent heeft voor de toekomst. De combinatie werd tweede met 73,30%.

Bekijk hier de uitslag.

Bron: De Hoefslag, overname zonder bronvermelding niet toegestaan

Foto: Digishots 

Prijsuitreiking Finale Subli 5 jarige
1. Femke de Laat - Network, 2. Febe van Zwambagt - Newport, 3. Kim Noordijk - This is Naqueen