Marlies van Baalen (NED) - Habibi DVB EK Riesenbeck 2023
© DigiShots
Marlies van Baalen (NED) - Habibi DVB EK Riesenbeck 2023 © DigiShots

Jumping Mechelen | WB dressuur Kür Marlies van Baalen ijzersterk naar tweede plaats

Dressuur

Op Jumping Mechelen werd vrijdag de wereldbekerkwalificatie Kür op muziek verreden. Net als in de Grand Prix was ook nu de zege voor Charlotte Fry met Everdale (v. Lord Leatherdale). Marlies van Baalen werd in de Grand Prix nog nipt derde, maar mocht zich nu naast Lotty opstellen.

Advertisement

Hoge moeilijkheidsgraad

Everdale is een hengst met enorm veel expressie, schwung, veer en afdruk. Onder Lotty liet hij een foutloze proef zien met een hoge moeilijkheidsgraad. Hoogtepunten waren zeker de enorme wissels, gedurfde galopverruimingen en de ruim scharende appuyementen, net als de piaffe/passagetour. Ze kwamen tot een fantastische score van 84,98%.


Charlotte Fry - Everdale World Equestrian Festival CHIO Aachen 2022 © DigiShots 

Marlies en Habibi stelen de show

Marlies werd eerder dit jaar Nederlands kampioen met Habibi DVB. Daarna hadden ze een klein dipje, maar nu waren ze er weer helemaal! Habibi toonde veel expressie, maar toch bleef het beeld harmonieus. De muziek ondersteunde het geheel prachtig. Dolblij was Marlies dan ook toen de geweldige score van 81,16% op het scorebord verscheen. Het was de eerste keer dat ze de 80%-grens overschreden.

Florine de Winne

Florine de Winne werd heel knap derde voor eigen publiek. Met Flyn FRH noteerde ze een fraaie score van 80,33%. Vlak daarachter volgde de Duitse Raphael Netz met Great Escape Camelot, die in de Grand Prix nog tweede werd. De kür was niet helemaal foutloos, maar het beeld was wel heel vriendelijk. Thamar Zweistra en Hexagon’s Ich Weiss eindigden op de vijfde plaats. Met 79,06% bleven ze net onder de 80%-grens. Ich Weiss is ook een paard met veel power en expressie. Hoogtepunten waren de grote wisselseries om de twee op de volte, de piaffe/passagetour en dubbele pirouettes.

Tussenstand FEI Wereldbeker dressuur, na 6 van 11 wedstrijden

1. Patrick Kittel (Zwe), 68 pnt
2. Morgan Barbancon (Fra), 56 pnt
3. Raphal Netz (Dui), 52 pnt
16. Thamar Zweistra (Schore), 22 pnt|
17. Denise Nekeman (Hasselt), 21 pnt

Klik hier voor de volledige tussenstand

Foto’s: archief

Bekijk hier alle uitslagen.

Charlotte Fry - Everdale
World Equestrian Festival CHIO Aachen 2022
© DigiShots