Emmelie Scholtens (NED) - Indian Rock
Equita Lyon 2023
© DigiShots
Emmelie Scholtens (NED) - Indian Rock Equita Lyon 2023 © DigiShots Leanjo de Koster

WB Lyon | Emmelie Scholtens en Thamar Zweistra naar vijfde en zevende plaats in kür op muziek

Dressuur

Emmelie Scholtens en Indian Rock (v. Apache) wisten na een derde plaats in de Grand Prix, de vijfde plaats op te eisen in de kür op muziek in de FEI wereldbekerwedstrijd in Lyon. De juryleden kwamen tot een score van 79,83%. De Duitser Frederic Wandres won net zoals in de Grand Prix, ook de kür op muziek met zijn Bluetooth Old (v. Bordeaux). De winnende score bedroeg 83,42%. Voor Nederland werd Thamar Zweistra zevende in de kür met haar schimmelhengst Hexagon’s Ich Weiss (v. Rubiquil). 

Advertisement

Frisse indruk

In de kür op muziek kreeg Indian Rock hoge cijfers voor de passage en de verruimingen. Dit was de tweede wereldbekerwedstrijd van Emmelie Scholtens en haar tienjarige hengst. Thamar Zweistra reed ook een goede kür op muziek waarin Hexagon’s Ich Weiss een frisse indruk maakte. Het was voor beide hengsten weer hun eerste internationale wedstrijd na het EK afgelopen september. Dankzij de vijfde en zevende plaats verdienen Emmelie en Thamar 12 en 10 punten in de aanloop naar de wereldfinale volgend jaar april. 

Nieuw PR voor Franse Pauline Basquin

De Duitse winnaars Frederic Wandres en Bluetooth Old konden direct 20 punten bijschrijven in de tussenstand. De Zweed Patrik Kittel staat op dit moment op de eerste plaats in de tussenstand. Op het podium in Lyon mochten de Deense Nanna Skodborg Merrald en de Franse rising star Pauline Basquin de tweede en derde plaats betreden. Nanna nam pas geleden afscheid van het wedstrijdtoneel met Blue Hors Zack en heeft in Blue Hors St. Schufro een waardige opvolger gevonden. Voor Frankrijk wist Pauline Basquin een nieuw persoonlijk record te behalen. Met een prachtige score van 80,82% heeft Frankrijk een nieuwe kartrekker gevonden voor wellicht de Olympische Spelen.

Klik hier voor de volledige uitslag

Klik hier voor de tussenstand

Bron: KNHS / De Hoefslag

Foto: Digishots