Marike Klok met Weidehuis Indira Ghandi
Marike Klok met Weidehuis Indira Ghandi Foto4U

Subtop | Marike Klok wint de tweede prijs in de Prix St. Georges: “Ghandi is een echte happy athlete”

Dressuur Subtop

Marike Klok wist de tweede prijs te winnen in de Prix St. Georges op de subtopwedstrijd in Hellendoorn. Ze reed haar Weidehuis Indira Ghandi (v. Charmeur) naar 66,03%. 

Advertisement

‘Het valt steeds meer op zijn plek’

Marike kocht de merrie ruim vier jaar geleden over van haar lesklant. Inmiddels komt de combinatie al een halfjaar uit in de Lichte Tour. “Ze is nog niet heel ervaren op dit niveau, maar ze is wel heel gretig. Ghandi wil heel graag werken en dat is super fijn. In de lagere klasses werkte dat soms tegen me, maar in het zwaardere werk blijft ze beter bij de les. Ze is heel fanatiek en het is voor mij nu het belangrijkste dat ze ontspannen door de baan gaat. Ik wissel de Prix St. Georges af met de Intermediaire I. De laatste drie wedstrijden gaat het heel goed. Het valt steeds meer op zijn plek een we komen makkelijker ontspannen de proeven door. Daardoor kan ik het frame wat mooier open houden.”

‘Nu kon ik voor achten rijden’

De juryleden complimenteerde de combinatie met techniek in de pirouettes. “Het is super mooi dat Ghandi dat zo goed liet zien. Ze kan hele goede pirouettes lopen en het was fijn dat het nu ook lukte in de proef. Soms wordt ze te fanatiek in de proef, maar nu kon ik echt voor achten rijden. De andere jury vond haar een echte happy athlete, ze liep vrolijk door de baan met weinig spanning. Dat vond ik ook een heel mooi compliment om te krijgen. Een vrolijk paard vind ik het allerbelangrijkst”, vertelt Marike. 

Stijgende scores

“Van de zomer hebben we de overstap gemaakt naar de Lichte Tour. We zijn niet vaak gestart, ik hoef haar niet iedere twee weken te starten om ritme te houden. Dat is wel heel fijn aan haar. Ze gaat altijd wel de baan rond en dan kan ik ervoor kiezen om haar langer thuis te houden. Nu had ik er voor gekozen om een paar keer door te starten en dat heeft goed uitgepakt met stijgende scores. We kregen van één jurylid een score boven de 70%. Ghandi heeft veel aanleg voor het hogere werk aldus de jury. Ze was af en toe iets te gretig in de wisselseries, maar ik kan haar nu wat meer naar voren of terug rijden. De vorige keer kon ik het wel heel mooi naar voren laten afvloeien maar nu waren de pirouettes heel mooi.”

Jumping Amsterdam

“Van onze sponsor Witte van Moort hebben we een wildcard gekregen om op Jumping Amsterdam te mogen rijden. Ik rijd voor hun meerdere paarden en het is een fantastische kans dat ik met mijn eigen paard mag gaan. Ik ben ze heel dankbaar dat ik met Ghandi naar Amsterdam mag. We hebben onze scores gehaald om internationaal te mogen starten en ik denk dat ze dat ook wel kan. Thuis werken we langzaam door naar de Grand Prix en springt ze al wat eners. We lessen bij Johan Hamminga en ik hoop komende zomer de overstap te kunnen maken. Ik wil er niet teveel druk op leggen en neem er ook echt de tijd voor. Ik doe er liever langer over dat het goed is dan dat ik te vroeg van start ga. Zelf heb ik nog een vijfjarige Everdale waar ik M2 mee start, maar die heeft nog wat tijd nodig om sterker te worden. Ik hoop dat hij de opvolger kan worden van Ghandi. Daarnaast rijd ik First Class WVM, van Petra en Wido van Moort, in de Lichte Tour en hoop ik met hem ook de overstap naar de Zware Tour te maken. We hebben mooie plannen en fijne goede paarden op stal”, sluit ze af. 

Bron: De Hoefslag, overname zonder bronvermelding en schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan

Foto: Foto4U