Eline Anker met Hey You
Eline Anker met Hey You

Subtop | Eline Anker naar oranje lint met Hey You: “Ik ben vanaf de eerste dag helemaal gek van hem”

Dressuur Subtop

Eline Anker schreef met haar Hey You (v. Blue Hors Romanov) de gecombineerde jeugd/ZZ-Zwaar rubriek op haar naam. De combinatie verdiende met hun young-riders proef in Houten 68,31% en het oranje lint. 

Advertisement

‘Ik vond hem direct mega knap’

Ruim een jaar geleden kocht de familie Anker het Lichte Tour-paard Hey You van Academy Bartels. “We waren op zoek naar een paard voor de jeugd omdat ik het heel leuk vond, maar dat was nooit echt het doel. Hij kwam op ons pad en gecombineerd met de lessen bij Imke was het de perfecte combinatie. Toen ik hem zag vond ik hem direct mega knap. Hij heeft een super leuk karakter, is altijd vrolijk en heeft goede zin. Het is een heel braaf paard waar ik vanaf de eerste dag helemaal gek van ben. Ik moest nog wel heel veel leren, maar ik kan nu wel zeggen dat het vooral in de ring nu begint te lopen”, vertelt de amazone. 

Imke Schellekens-Bartels

“Ik weet zelf nu beter wat ik moet doen en we krijgen meer rust in de proeven. Hij is zo goed opgeleid door Imke, daar heb ik veel profijt van. Ik heb nu al zoveel geleerd het afgelopen jaar en dat beginnen we nu terug te zien. Al die uren training geven nu het resultaat waar we naar toe willen in de proeven.” Eline begon met de ruin in de klasse ZZ-Licht. “Het ging meteen super goed en we reden dik 70%. Daarna hebben we de focus op de young riders gelegd en die proeven hebben we inmiddels al vaker gereden. Ik ben heel blij met de progressie en ik heb al veel beter leren paardrijden. De uitgestrekte gangen gaan heel goed en het drafgedeelte is al best wel steady. Het kan nog steeds heel veel beter, maar dat vind ik juist zo leuk. ” 

Eerste internationale wedstrijd

Ze vervolgt “Hey You kan alles van de Grand Prix, maar ons gezamenlijke uiteindelijke doel is de U25. Het gaat elke wedstrijd beter en voor nu ben ik super blij. Imke en ik denken dat er nog veel meer in zit, dit is pas het begin! Hij staat op stal bij Academy Bartels en daar hebben we bewust voor gekozen. Ik kan daar veel trainen en ik probeer twee keer per week te lessen. Onze eerste internationale wedstrijd reden we op Indoor Friesland. Daar reden we voor het eerst kür en scoorden bijna 70%. We mogen nog een jaar bij de young riders rijden en we gaan kijken wat er in zit. Ik wil veel ervaring op doen en hoop onze scores te verbeteren. Na dat jaar gaan we proberen door te stromen naar de U25.”

Fulltime in de paarden

Anderhalf jaar geleden richtte de familie Anker hun paardenbedrijf Anchor Excellent Horses op. “Ik zit fulltime in de paarden en ik werk bij Anchor Excellent Horses waar ik veel jonge paarden onder het zadel heb.  We leiden paarden op, rijden wedstrijden en uiteindelijk worden er soms wat paarden verkocht. We zijn gericht op de sport en het is heel leuk als een paard bij iemand terecht komt die er heel blij mee is. Jonge paarden opleiden vind ik erg leuk om te doen, maar op hoog niveau meerijden vind ik daar zeker gelijkwaardig aan staan.”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan.  

Foto: Eline Anker