Marielle Spierings met Linskymorijke
Marielle Spierings met Linskymorijke

Subtop | Marielle Spierings wint Lichte Tour-debuut: “Heel bijzonder om voor het eerst een slipjas te mogen dragen”

Dressuur Subtop

Marielle Spierings debuteerde afgelopen weekend in de Lichte Tour met de door haar zelf opgeleide Linskymorijke (v. Negro). In Den Dungen won de combinatie de tweede prijs met 68,53%.

Advertisement

‘Ik was toch even aan het twijfelen’

Afgelopen februari maakte Marielle ook in Den Dungen haar ZZ-Zwaar debuut met de merrie.  Ze kreeg het paard van Frank en Renée Schellekens te rijden toen de merrie net zadelmak was gemaakt. “Na ons debuut ging het best wel goed om te wennen aan de nieuwe klasse. We hebben nu zeven wedstrijden gereden, maar daartussen hebben we ook wel wat rustige periodes gehad. We kregen een klein dipje waardoor we even een pas op de plaats moesten maken. De meeste keren scoorden we wel boven de 65%. Ook hebben we al 69% gescoord in het ZZ-Zwaar. Het gaat nu super goed, maar ik was toch even aan het twijfelen om nog een paar keer ZZ-Zwaar te starten. In overleg met mijn trainer heb ik mij toch opgegeven voor ons Lichte Tour-debuut”, vertelt Marielle. 

Foutloze proef

“We hebben thuis goed aan de series gewerkt en de Prix St. Georges vind ik een fijne proef. Het was super gaaf om voor het eerst een slipjas te dragen. We reden een foutloze proef en ik kijk goed terug op onze proef. Van te voren had ik dit wel gehoopt, maar zeker niet verwacht. Er zaten nog wel wat kleine dingetjes in die beter kunnen. De draftour is heel goed bevestigd en in de uitgestrekte- en zijgangen heeft ze heel veel takt en regelmaat. In de galop mag ze nog iets meer bergop blijven voor hogere punten. De series gingen ook erg goed, maar in de galop mag ze nog iets meer de rust bewaren. Ze heeft niet echt problemen met de oefeningen. Ik was heel tevreden en kon me goed vinden in de punten. De juryleden gaven fijn commentaar waar ik zeker mee aan de slag ga. Het is van mijn kant ook nog een beetje zoeken, het is voor ons allebei nieuw. Het doel is nu om wat meer ervaring op te doen en dat krijgen we door kilometers te gaan maken”, vertelt de amazone. 

Begeleiding 

De combinatie rijdt eind december haar laatste wedstrijd van het jaar. “In januari hebben we ook een wedstrijd gepland en tot die tijd blijven we doortrainen. Ik denk dat we het in de ring ook moeten gaan leren zodat ik er op wedstrijd ook handiger in word. Bij de meeste trainingen thuis krijg ik begeleiding van Frank, de eigenaar van Linskymorijke. Daarnaast les ik bij Mara de Vries, dat bevalt heel goed. Mara is super fanatiek en kan het heel goed uitleggen. Ze rijdt met meerdere paarden op het hoogste niveau en is voor mij een super goede toevoeging. Zelf rijd ik enkele jonge paarden voor Mara en haar partner Koos en dat is een mooie aanvulling.” 

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan.  

Foto: Marielle Spierings