Marieke van der Putten (NED) - Torveslettens Titanium RS2
Stuttgart German Masters 2023
© DigiShots
Marieke van der Putten (NED) - Torveslettens Titanium RS2 Stuttgart German Masters 2023 © DigiShots Leanjo de Koster

WB Stuttgart | Marieke van der Putten naar negende plaats in de kür, Werth naar tiende zege

Dressuur

Er was een sterke kopgroep aanwezig op de wereldbekerwedstrijd in Stuttgart. Isabell Werth was onverslaanbaar en reed foutloos met een hoge moeilijkheidsgraad naar een unanieme overwinning. Haar score met Emilio (v. Ehrenpreis) kwam uit op 86,88%. Voor Nederland reed Marieke van der Putten haar Tørveslettens Titanium RS2 N.O.P. (v. Totilas) naar de negende plaats met 78,08%.

Advertisement

PR voor Merrald

De top vijf wist allemaal een score te noteren boven de 80%. Isabell Werth pakte haar tiende zege in Stuttgart waarbij ze nu enkel tienen ontving voor de muziekkeuze. Het was voor haar zeventienjarige ruin zijn 56e internationale overwinning op Grand Prix-niveau. Nanna Skodborg Merrald reed een nieuw persoonlijk record bijeen met Blue Hors Don Olymbrio (v. Jazz). Voor hun vierde kür ooit ontvingen ze 82,97%. De derde plaats ging naar Patrik Kittel die Bonamour (v. Bonifatius) naar 81,34% reed. 


Isabell Werth (GER) - Emilio 107 Stuttgart German Masters 2023 © DigiShots 

Juryverschil bij Van der Putten

De verschillen lagen uiteen bij Marieke van der Putten en haar Titanium. Zo zag de jury bij M de combinatie als zesde met 80,33% terwijl de jury op C de combinatie een twaalfde plaats gaf met 76,55%. Marieke en Titanium wisten zich goed te revancheren na een mindere Grand Prix. In de kür ontstonden geen fouten en liet Titanium weer een aansprekende piaffe en passage tour zien.

In de tussenstand gaat Patrik Kittel aan de leiding en hij blijft Nanna Skodborg Merrald en Morgan Barbançon voor.

Bekijk hier de uitslag. 

Bron: De Hoefslag

Foto: Digishots 

Isabell Werth (GER) - Emilio 107
Stuttgart German Masters 2023
© DigiShots