Dinja van Liere - Mclaren
KWPN Hengstenkeuring 2023
© DigiShots
Dinja van Liere - Mclaren KWPN Hengstenkeuring 2023 © DigiShots DigiShots

Reesink Horses domineert eindklassementen KWPN hengstencompetitie: “Heel trots op alle paarden”

Dekhengsten

Het was een druk, maar geslaagd weekend voor Reesink Horses. Zaterdag gingen er onder Dinja van Liere en Kim Alting maar liefst vijf Reesink-hengsten van start in de finale van de KWPN Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie in Den Bosch. Lowlands, Dark Rousseau en McLaren wisten de eindklassementen te domineren door de winst op naam te schrijven. Voor Mauro Turfhorst en Nashville Star was er een mooie tweede en vierde plaats in het eindklassement.

Advertisement

Vijf goede paarden

Dinja van Liere stelde Lowlands, Nashville Star, Mauro Turfhorst en McLaren voor in deze finale en speekt niet anders dan lovend over de hengsten. “Het was leuk om de finale weer in Den Bosch te mogen rijden”, steekt ze van wal. “Voorheen werd de hengstencompetitie altijd op de vrijdagavond verreden en dan was er vaak nóg meer sfeer en publiek dan dat er nu op zaterdagavond was. Desondanks zijn dit vijf goede paarden die er allemaal goed voor stonden, dus het was leuk om ze hier te presenteren.”

“Een paard dat GP gaat lopen”

In de klasse Z was het Lowlands (v. Millennium) die er met de winst vandoor ging. De hengst die afgelopen zaterdag naar een dagscore van 88,8 punten liep, is in eigendom van Iron Spring Farm, maar staat bij Reesink Horses ter dekking. “Lowlands loopt altijd heel steady en stabiel door de proef heen. Hij kijkt nergens naar en dat maakt hem een heel fijn paard om proeven mee te rijden. Dit is denk ik een paard dat Grand Prix gaat lopen. Ook zaterdag liet hij weer zien altijd zijn best te doen.”


Dinja van Liere - Lowlands KWPN Hengstencompetitie Ermelo 2022 © DigiShots - DigiShots

“Kwaliteiten genoeg”

In de klasse L was de zege voor Kim Alting en Dark Rousseau. Voor de nog relatief onervaren Nashville Star (v. Desperados) was er met een score van 84,6 punten een mooie vijfde plaats in het dagklassement en een vierde plaats in het eindklassement van de competitie. “Nashville Star is enorm gegroeid in de competitie. Hij liep zaterdag een heel mooi proefje en kan goed stappen. Het ene paard heeft wat langer de tijd nodig dan de ander, dus we hebben hem dit jaar ook wat meer tijd gegeven. Daardoor is hij nu nog wat groen en jeugdig, maar dat haalt hij wel in. Hij heeft kwaliteiten genoeg!”, vertelt ze. 


Dinja van Liere - Nashville Star KWPN Hengstencompetitie Ermelo 2022 © DigiShots - DigiShots

Perfecte proef

In de klasse M kwam Dinja met twee troeven aan de start; Mauro Turfhorst en McLaren. De twee hengsten waren aan elkaar gewaagd en wisselden van positie in de twee klassementen. In het eindklassement was het McLaren (v. Morricone) die aan kop kwam te staan en was het Mauro Turfhorst (v. Zonik) die plaatsnam op een mooie tweede plaats. In het dagklassement waren de rollen omgedraaid. Daar ging Mauro Turfhorst er met zijn monsterscore van 92,6 punten ruimschoots met de winst vandoor en nam McLaren met zijn score van 88 punten plaats op de tweede plek. “Ook Mauro werd iedere wedstrijd beter. Hij laat thuis al heel veel potentie en talent voor het hogere werk zien. De eerste twee wedstrijden kwam het er niet helemaal uit, maar in Den Bosch liet hij goed zien wat hij kan. Het was van begin tot eind een perfecte proef en ik had er niks aan willen veranderen.”


Dinja van Liere - Mauro Turfhorst KWPN Hengstenkeuring 2023 © DigiShots - DigiShots

Hoge score

Hoewel Mauro Turfhorst, die in gedeeld eigendom van Stoeterij Turfhorst is, als eerste in de ring verscheen, schroomde de jury niet om hoge punten uit te delen. “Ik had er een heel goed gevoel bij, dus het was leuk om te zien dat de jury ook meteen zulke hoge punten durfde te geven. Ik denk dat Mauro niet per se de favoriet was in deze klasse, maar het is fijn dat onze proef toch zo goed werd beoordeeld. Dat was in mijn ogen ook terecht, want hij deed het super.”


Dinja van Liere - Mauro Turfhorst KWPN Hengstenkeuring 2023 © DigiShots - DigiShots

Talentvol

“McLaren deed net zoals altijd gewoon zijn ding. Hij vond het een beetje spannend in de ring en was wat kijkerig op de plantenbakken, waardoor het punt voor onze harmonie wat naar beneden zakte. Er zat een foutje in de contragalop, maar ik vond zijn drafgedeelte heel erg goed gaan en was super blij met hem. Het is een heel lief paard dat altijd zijn best doet. Hij heeft veel talent en zijn draf is enorm stoer, dus ik was, net zoals op de andere paarden, ook op hem heel erg trots.”


Dinja van Liere - Mclaren KWPN Hengstenkeuring 2023 © DigiShots - DigiShots

Kwaliteiten

Voor de komende tijd staan er wat minder wedstrijden op de planning voor de jonge hengsten. “Er komen best wel wat hengstenshows aan, dus daar zit de agenda vol mee. Het is heel erg leuk voor Reesink Horses dat deze paarden in alle drie de klasses wisten te winnen. Dat komt denk ik niet zo vaak voor. Het was ook voor Kim heel erg bijzonder om haar eerste hengstencompetitie meteen te winnen. Dat zegt toch wel iets over de kwaliteiten van zowel Kim als Dark Rousseau!”, sluit Dinja af. 

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan. 

Foto’s: DigiShots

Dinja van Liere - Nashville Star
KWPN Hengstencompetitie Ermelo 2022
© DigiShots
Dinja van Liere - Lowlands
KWPN Hengstencompetitie Ermelo 2022
© DigiShots
Dinja van Liere - Mclaren
KWPN Hengstenkeuring 2023
© DigiShots
Dinja van Liere - Mauro Turfhorst
KWPN Hengstenkeuring 2023
© DigiShots
Dinja van Liere - Mauro Turfhorst
KWPN Hengstenkeuring 2023
© DigiShots