Kim Alting - Dark Rousseau
KWPN Hengstencompetitie Ermelo 2022
© DigiShots
Kim Alting - Dark Rousseau KWPN Hengstencompetitie Ermelo 2022 © DigiShots DigiShots

Dark Rousseau aan kop in eindklassement KWPN hengstencompetitie: “Super gaaf dat het gelukt is!”

Dekhengsten

Het was zaterdag een geslaagde dag voor Reesink Horses op de KWPN Stallion Show in Den Bosch. Met vijf paarden die aan de start kwamen in de finale van de KWPN Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie en drie die de winst op naam wisten te schrijven, is het bedrijf uit Eibergen weer goed op de kaart gezet. In de klasse L ging de winst in het eindklassement naar Dark Rousseau (v. Dettori), die keurig werd voorgesteld door Reesink Horses amazone Kim Alting.

Gezonde spanning

De combinatie wist zich in de voorselecties al goed in de kijker te rijden en stond voor deze finale bovenaan in de tussenstand. “Ik was niet echt zenuwachtig, maar er heerste wel gezonde spanning”, steekt Kim van wal. “Omdat je er goed voor staat, hoop je natuurlijk te winnen. Je weet nooit hoe het loopt en het blijft een jurysport, maar ik had gelukkig geen hele erge zenuwen.”

“Hij blijft super braaf”

“De sfeer was heel erg goed in Den Bosch. Het was ontzettend leuk om voor zo’n enthousiast publiek te mogen rijden. Dark Rousseau liep tijdens het losrijden heel erg fijn, dus ik wilde er vooral voor zorgen dat we dat gevoel konden vasthouden in de proef. Eenmaal in de ring zelf vond hij het toch een beetje spannend. Dat verbaasde me, omdat hij in de voorselecties eigenlijk nergens van opkeek. Zo’n entourage als in Den Bosch is natuurlijk toch weer net wat anders, dus ik kan het hem niet kwalijk nemen. Hij blijft ook op zulke spannende momenten gelukkig super braaf.”

“Blij en dankbaar”

Hoewel de jonge hengst in het begin van de proef wat spanning toonde, noteerde de combinatie een score van 85 punten. Daarmee behaalden ze een mooie derde plaats in het dagklassement. In het eindklassement, waarin de scores van de voorselecties ook worden meegenomen, kwam de combinatie op één te staan. “Ik kon de spanning gedurende de proef mooi laten afvloeien en Dark Rousseau liet zich fijn bewerken. We hebben uiteindelijk toch nog een fijne proef kunnen neerzetten. We scoorden deze keer wat lager op de harmonie, maar dat was begrijpelijk. Omdat dit mijn eerste hengstencompetitie was, wist ik in het begin niet zo goed wat ik ervan kon verwachten. Na een aantal keer kreeg ik door dat de winst er misschien wel in zat, dus dat het nu gelukt is, is super gaaf. Ik ben ontzettend blij en dankbaar dat ik Dark Rousseau mag rijden en dat ik zulke fijne begeleiding krijg van Dinja”, sluit ze af.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan.