Afbeelding

Sophie van Meurs: “Heel trots dat ik Snapper op dit niveau heb gekregen”

Algemeen

Dat paarden niet altijd een groot formaat hoeven te hebben om succesvol te zijn bewijzen Sophie van Meurs en haar pony’s dubbel en dwars. Haar 25-jarige Shetlandpony Shilas nam ze over op 14-jarige leeftijd en beleerde ze vervolgens zelf voor de wagen. Ook met haar andere pony Snapper Girl klikte het gelijk, al duurde het even voordat de combinatie een goede band opgebouwd had. Momenteel komen ze zowel in de spring- als in de dressuursport uit tussen de paarden en liggen er nog grote doelen in het verschiet. 

Advertisement

Beste vriend

“Silas is mijn beste vriendje en de liefste shetlander die er bestaat”, steekt de amazone enthousiast van wal. “Ik heb hem zelf beleerd voor de wagen en we hebben nu een twee- en een vierwieler waarmee we regelmatig lekker op pad gaan.”


Stapje voor stapje

Van Meurs verzorgde de schimmelpony Snapper Girl al een tijdje voordat ze de merrie overnam van haar toenmalige eigenaren. “Ik had gelijk een goede klik met haar, ondanks dat ze eigenlijk niks kende. Ze had vrijwel haar hele leven op de wei gestaan omdat niemand met haar overweg kon en ze mega-eenkennig was. Stapje voor stapje hebben we een band gekregen en momenteel rijden we L1-dressuur en springen we 90cm tussen de paarden.”

Trots

De combinatie begint steeds meer een team te worden. “Dressuur vinden we beide lastig, maar springen is hetgeen dat Snapper het liefste doet! We trainen hard door om ooit een meter te kunnen springen en het is ons doel om genoeg winstpunten te behalen om M1 te mogen starten. Al ben ik al heel trots dat ik een pony die haar hele leven niks gedaan heeft, met onbekende afstamming, op dit niveau heb gekregen. Er zit nog veel meer in”, sluit de amazone gedreven af. 

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan.

Foto’s: B One Picture

Afbeelding