Afbeelding
privé bezit

Brammetje: De bijzondere pony

Algemeen

Je hebt paarden en pony’s en je hebt bijzondere paarden en pony’s. Bij Hippisch Centrum de Lange Linschoten hebben ze Brammetje. Maar ook bij bijzondere pony’s moet je helaas ooit de beslissing nemen, dat het genoeg is. Dat ze een fantastisch leven hebben gehad, dat je ze eigenlijk niet kan missen, maar dat het voor de pony beter is om naar de eeuwige weide te gaan. Ook voor Brammetje is de tijd gekomen.

Advertisement

Als leerpony begonnen

Brammetje heeft heel lang op manege en bij de familie Janmaat gewoond. Voor de zoon van Liza, Wouter was Bram de eerste pony. Heel veel heeft Wouter van Bram geleerd. Brammetje kon al heel veel, maar hier zaten ook streken bij. Zodra de klep van de trailer open ging, dook Brammetje onder de stang door en maakte een ereronde over het terrein.

Lekker poetsen in de stal

Waar je andere pony’s lekker op de poetsplaats zet en kinderen hem schoon konden maken, was Brammerje daar niet van. Gewoon in zijn eigen stal, dat is veel gezelliger. Vergat je in de ochtend Brammetje buiten te zetten, dan hinnikte hij net zo lang, tot je hem kwam halen.

Professor

Voor de manege-les was hij een fijne pony. was de ruiter onervaren of bang? Professor Bram nam je mee op het pad van de rijkunst. Had je ervaring, dan ging Bram er ook voor. Enkele jaren geleden ging Brammetje met pensioen, maar daar werd hij niet gelukkig van. Hij was toch de koning van de stal. Dus mocht hij af en toe meedraaien met Bewegen Voor Bejaarde Pony’s. Een rustig lesje meelopen en de mensen wat leren.

Gezondheid liet hem in de steek

Uiteindelijk liet zijn gezondheid hem in de steek en is er besloten Brammetje de eeuwige rust te geven. Een pony, die enorm gemist gaat worden.

Bron: Hippisch Centrum de Lange Linschoten.