Recreatief
© DigiShots
Recreatief © DigiShots © DigiShots

Ruiter gewond door blaffende hond

Algemeen

Afgelopen weekend is het KNRM van Noordwijk opgeroepen omdat een ruiter gewond was geraakt doordat het paard schrok van een blaffende hond.

Advertisement

Kusthulpverleningsvoortuig

De ambulancedienst had het kusthulpverleningsvoortuig van het KNRM in Noordwijk ter assistentie opgeroepen nadat een ruiter ter hoogte van duindamseslag in Noordwijk ten val was gekomen toen het paard schrok van een blaffende hond. Met behulp van van het kusthulpverleningsvoortuig konden de ambulancemedewerkers met hun materieel naar de opgegeven locatie gebracht worden. De Noordwijkse reddingsbrigade was al ter plaatse en had zich over het slachtoffer ontfermt. Omdat het erg druk was op het strand moest het kusthulpverleningsvoortuig meerdere keren stoppen om zich een weg te banen tussen de badgasten en verkeerd geparkeerde fietsen door. 

Ambulance

Het slachtoffer werd ter plekke door de ambulancemedewerkers onderzocht en gestabiliseerd, daarna kon de ruiter met behulp van het kusthulpverlenigsvoortuig vervoerd worden naar de ambulance en werd over gebracht naar het ziekenhuis.

Bron: KNRM