Afbeelding

Winactie | Boek: ‘Paarden, het waarom’ (winnaar bekend)

Algemeen

Technische paardenboeken over rijkunst zijn er naar eigen zeggen al genoeg. Een boek voor beginners, daar ontbrak het volgens Carlo Prinsen sr. echter aan. De manegehouder en instructeur heeft al veertig jaar met paarden en ruiters te maken en besloot na aandringen van zijn omgeving om zijn kennis te vereeuwigen. En dus, werd het een boek over de basis. 

Advertisement


Paarden en mensen gelukkig maken

‘Paarden, het waarom’ leest lekker weg. Het is overzichtelijk ingedeeld en bestaat uit vier delen. Vooral toegespitst op basiskennis voor de beginner, maar het boek kent ook een hoofdstuk voor gevorderden. Vragen met hun bijbehorende antwoorden, staan in dit boek centraal. ‘Hoe kun je paarden en mensen, gelukkig maken?’ Dat is de grote vraag en rode draad die Prinsen in zijn achterhoofd hield toen hij ‘Paarden, het waarom’, schreef. Begrip creëren, zorgt voor meer bewustzijn bij de lezer en dus plezier bij paard en ruiter.

Winnen

Het boek is geschreven met als uitgangspunt om geduldig en respectvol met paarden om te gaan en je open te stellen voor je paard. Je oprecht af te vragen wat je paard echt nodig heeft. Dit klinkt als een logisch verhaal, maar in de praktijk zien we het nog weleens ontbreken.

Ben jij Hoefslag abonnee en wil je dit boek winnen? Dat kan! Hoefslag mag twee exemplaren weggeven. Stuur een mail naar hoefslag@mediaprimair.nl en vermeld daarbij naast je naam en achternaam ook je abonnee-nummer. 

Wil je het boek liever toch alvast zelf kopen of cadeau geven? Je kunt het bestellen via carloprinsen@telenet.be