Afbeelding
Hippofoto -Dirk Caremans

IJOC award voor Willem Luiten

Algemeen

Op twaalf maart was er tijdens The Dutch Masters een belangrijke erkenning voor Willem Luiten. Tijdens een speciale ceremonie ontving hij de IJOC award. Hij kreeg deze award voor zijn uitstekende bijdrage aan de IJOC en de paardensport in het springen.

Advertisement

Voormalig voorzitter IJOC

Luiten is voormalig voorzitter van het IJOC en al lange tijd betrokken bij de sport. Waaronder zijn managementrol in het Nederlands NF, nationale en internationale jurering en fokkerij.

“President’s Blog”

In 2018 werd Luiten verkozen tot president in de IJOC en hij richtte op belangrijke gebieden voor  de ontwikkeling van de Club. Hij noemde het “President’s Blog”, en was een uitvinding om de communicatie met de leden te ontwikkelen. Tot op de dag van vandaag gaat de traditie door. Door samen met de FEI de Memorandum of Understanding te ondertekenen versterkte hij de positie van de Club. Door de positieve betrokkenheid heeft de Club een breder ledennetwerk opgezet, er is een actieve samenwerking met de FEI ontwikkeld en is de Club een sterkere pleitbezorger  van de FEI Jumping Officials geworden. Wegens gezondheidsredenen heeft Willem zijn functie in 2021 moeten stopzetten, echter zijn toewijding zal lang worden gerespecteerd door alle belanghebbenden in de wereld van de paardensport. 

Veel respect voor Willem

De verklaring van de huidige voorzitter van de IJOC, Glenn Maes luidt als volgt: “Het is met veel respect dat ik Willem kan eren voor zijn carrière namens het IJOC- bestuur en de ledenfunctionarissen van onze Club over de hele wereld. Jaren geleden zijn Willem en ik samen begonnen met onze internationale jurering carrière en sindsdien heb ik Willem zeer gerespecteerd voor zijn inzet en betrokkenheid bij onze sport en voor het IJOC.”

Trotse vader van Marten Luiten

De uitreiking werd gepresenteerd door Stephan Ellenbruch (GER), voorzitter van de FEI Jumping Committee, Glenn Maes (BEL), Voorzitter van de International Jumping Officials Club (IJOC) en Laura van de Graaf (NED) IJOC Board Treasurer. Willem Luiten is de trotse vader van internationaal dressuurruiter Marten Luiten.

Bron: IJOC