Marten Luiten - Fynona
World Equestrian Festival CHIO Aachen 2021
© DigiShots
Marten Luiten - Fynona World Equestrian Festival CHIO Aachen 2021 © DigiShots Leanjo de Koster

Drie Nederlanders genomineerd voor FEI Awards: “Ontzettend gaaf en hele grote eer!”

Algemeen

De FEI heeft vandaag (dinsdag 4 oktober) de genomineerde voor de FEI Awards bekend gemaakt. Deze awards werden in 2009 gelanceerd om mannen, vrouwen, jongeren en organisaties in de schijnwerpers te zetten die een buitengewone bijdrage leveren aan de vooruitgang van de paardensport, binnen of buiten de ring. 

Advertisement

Er worden voor vijf verschillende categorieën awards uitgereikt: Best athlete, Best groom, Rising star, Against all odds en Solidarity. 

Dit jaar zijn er drie Nederlanders geselecteerd. Het gaat om Groom Kathleen van der Winden (van Sanne Voets), en Rising star Sam Dos Santos (15) en Marten Luiten (20).

Marten Luiten

Dressuurruiter Martin Luiten won afgelopen jaar drie gouden medailles op het EK Dressuur en won de proef én de kür op muziek op CHIO Aken. Daarmee nomineerde hij zich voor FEI Rising star award. 

“Het is echt de kers op de taart voor me”, vertelt Luiten aan Hoefslag. “1,5 week geleden kreeg ik een mail van de FEI, dat ik genomineerd ben voor de Rising star award. Ik dacht nog: ‘Nee huh, dit kan toch niet?!’. Maar uiteindelijk blijkt het toch echt zo te zijn.” 

“Ik had het niet aan zien komen, het was echt een verassing. Maar ik vind het ontzettend gaaf en een hele grote eer!”

Sam Dos Santos

Sam Dos Santos won dit jaar alle vier de onderdelen op het WK junioren voltige en werd daarmee overtuigend Wereldkampioen bij de heren. Nederland won nooit eerder een medaille en daarmee schreef de pas 15-jarige geschiedenis. Daarnaast won hij samen met Elise van de Ven won Dos Santos ook brons bij de Pas de Deux. Hoefslag sprak de bescheiden Wereldkampioen daar na afloop over.

Kathleen van der Winden

Kathleen van der Winden werkt sinds 2019 voor Sanne Voets. Daarvoor was ze groom voor Diederik van Silfhout. Ze vergezelde hem en zijn paard onder meer naar het EK in Aken (2015) en de Olympische Spelen in Rio de Janeiro (2016). Daarnaast was ze van onschatbare waarde voor het behalen van de gouden medailles van Sanne Voets op de Olympsiche Spelen in Tokio. 

Stemmen

Stemmen kan tot 17 oktober via deze link. Daarnaast brengt de vakjury haar stem uit in combinatie met de stemmen van het publiek vormt dat de einduitslag. 

Bron: De Hoefslag / overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan

Foto: Digishots