Afbeelding

Hulpactie Oekraïense paarden | Tommie Visser: “Situatie is nijpend”

Algemeen

Tommie van Puijenbroek-Visser is nauw betrokken bij de situatie in Oekraïne. “De dilemma`s waarmee de Oekraïense ruiters worstelen, zijn onvoorstelbaar. Vluchten? Met of zonder je paard? En als je dat al doet, waar ga je naar toe? Ze kennen Nederland niet goed, dus hebben geen idee of ze welkom zijn. Laat staan dat ze geld hebben. Daarnaast zijn dit mensen met gezinnen, die willen hun kinderen ook in veiligheid brengen.

Advertisement

Dood

De situatie in Oekraïne is nijpend. Door de huidige wapenstilstand zijn de transporten van de paarden veiliger, maar ze weten vaak niet waarheen te gaan. Achterlaten betekent meestal de dood. Achterblijven ook. 

Gericht hulp bieden

Tommie van Puijenbroek-Visser, Aldo Doveren en Christie Dreessen werken al tien jaar als dressuurmatige, veterinaire en tandheelkundige specialisten met en voor deze ruiters. Inna Logutenkova start op Olympische niveau voor Oekraïne, maar woont in België. Ze zijn blij dat er eindelijk concreet hulp kan worden geboden door heel Nederland. “Er is eindelijk een centraal rekeningnummer waar (paarden-)mensen op kunnen storen. De KNHS en FNRS gaven er ook al ruchtbaarheid aan. Goed te weten is dat het geld heel specifiek wordt verdeeld. Omdat we veel Oekraïense paardenmensen kennen, kunnen we ze heel gericht ondersteuning geven. Per persoon wordt er gekeken hoe we ze uit de brand kunnen helpen.” 

Delen

Het rekeningnummer vind je hier. Alle hulp naar deze rekening wordt gewaard. Tommie vult aan: “Ik krijg veel goedbedoelde telefoontjes. Alleen kan ik ook niet meer doen dan verwijzen naar dit initiatief. Hopelijk delen veel mensen dit artikel en zetten we het daarmee zo breed mogelijk uit.”

Lees ook: S.O.S. steun Oekraïense stallen.

Bron: De Hoefslag