Afbeelding
Sabine Timman

Actie ‘S.O.S.: Steun Oekraïense Stallen’

Algemeen

De Nederlandse paardensector komt in actie voor Oekraïense stalhouders. Doneren kan onder andere via NL40RABO0121434702 onder vermelding van: ‘S.O.S. Steun Oekraïense Stallen’

Advertisement

Als ratten in de val

Vooral in de regio’s rond steden als Kiev en Charkov, waar hevig gevochten wordt, kunnen manegehouders en paardeneigenaren geen kant op. Het hooi en stro raakt langzaam op en in sommige gevallen moeten paarden zelfs geëvacueerd worden. De gehele paardensector roept Nederlandse paardenliefhebbers daarom op om Oekraïense staleigenaren te helpen. Dit initiatief wordt ondersteund door KNHS, KWPN en Sectorraad paarden. 

We kunnen helpen vanuit Nederland!

En dat is hard nodig. Dankzij Giro555 kunnen vluchtelingen en slachtoffers geholpen worden met voedsel, onderdak en andere noodhulp. Daarnaast kunnen wij, Nederlandse paardenliefhebbers, ook Oekraïense stalhouders steunen. Dit kan door geld te storten op rekeningnummer NL40RABO0121434702. De FNRS stelt deze bankrekening momenteel beschikbaar als tussenrekening waar giften vanuit Nederland verzameld kunnen worden. Met dit geld kan bij lokale boeren hooi en stro worden ingekocht en als de omstandigheden het toelaten kunnen lokale transporteurs worden betaald voor eventuele evacuatie van paarden en hun verzorgers. De giften komen voor 100% terecht bij deze internationale hulpactie van de Ukrainian Equestrian Federation (meer informatie op: https://helpukrainehorses.eu). De FNRS zorgt voor een correcte financiële afhandeling. De UEF is aangesloten bij zowel de EEF als de FEI. Een juiste besteding van de donaties wordt goed gecontroleerd!

Belgische bankrekening

Daarnaast heeft de UEF ook een Belgische bankrekening beschikbaar gesteld voor donaties:
Ontvanger: Ukrainian Equestrian Federation Charity Foundation
IBAN: BE64103078675152
BIC: NICABEBB
Ontvangende bank: Crelan Bank

Vanuit Nederland inkopen

Naast deze financiële steun kunnen wij paardenliefhebbers ook helpen stallen beschikbaar te stellen of paardentransport te regelen vanaf de grens. Op de website https://helpukrainehorses.eu kan op verschillende manieren steun geboden worden. Zo ook door voer, stro of andere materialen beschikbaar te stellen. Veel stallen hebben nog maar voer voor minder dan een week. Via deze website kunnen wij vanuit Nederland voer kopen bij Poolse websites en dit laten bezorgen op de plekken waar het hard nodig is. 

FNRS:
NL40RABO0121434702 onder vermelding van: ‘S.O.S. Steun Oekraïense Stallen’

UEF:
Ontvanger: Ukrainian Equestrian Federation Charity Foundation
IBAN: BE64103078675152
BIC: NICABEBB

https://helpukrainehorses.eu

Bron: FNRS / UEF