Stéphanie Bevelander
Stéphanie Bevelander

Paard vitaal opleiding I Stéphanie Bevelander: “Je traint je armen toch ook niet 2 dagen achter elkaar?”

Algemeen

De Ruitervitaal coach opleiding van One Switch is bedoeld voor enthousiasteling die zich willen specialiseren in het begeleiden van ruiters en amazones op het gebied van lichamelijke training, voeding en arbeidsrustverhouding. De lockdown actie voor de opleiding is verlengd en dat betekent dat je als Hoefslag lezer €100,- korting ontvangt als je start met de opleiding op 26 februari!

Advertisement

Wat is ruitervitaliteit?

Als je fit bent heb je meer kracht en uithoudingsvermogen, kun je met meer gevoel paardrijden, beter met je paard meebewegen en je hulpen subtieler doorgeven. Daarnaast is het belangrijk dat je gezond eet en op tijd rust neemt, zodat je met goede energie op je paard stapt. Tijdens de opleiding leer je hoe het menselijk lichaam werkt, wat op tijd rust nemen precies betekent en welke spieren belangrijk zijn voor de paardensport.

Paard vitaal opleiding

Met goed onderbouwde kennis en theorieën kunnen we de paardensport verduurzamen. Maar hoe zit dat eigenlijk met het paard? Nederland kent veel ruiters, instructeurs en andere experts, maar kijken zij naar het paard zoals naar de ruiter gekeken wordt in ruitervitaliteitstrainingen?

One Switch denkt dat dat beter kan en lanceert daarom, in samenwerking met Stéphanie Bevelander, de ‘Paard vitaal’ opleiding. Daar gaan ze net zo diep in op de theorie als tijdens de Ruitervitaal coach opleiding.

‘Happy athlete’

Op het gebeid van Ruitervitaliteit valt in Nederland nog veel te verbeteren. “Toch weten we inmiddels dat als je op maandag je armen traint, je de volgende dag je armen beter met rust kunt laten. Het is dan beter om bijvoorbeeld je benen te trainen”, vertelt Stéphanie.

“Toch merk ik dat veel ruiters, als ze in de les bijvoorbeeld hebben gewerkt aan schouderbinnenwaarts, dat de dag erna weer oefenen. Maar een paard heeft, net als de mens, ook herstel nodig. Oók zij kunnen spierpijn krijgen. Maar hoelang duurt het herstel bij een paard? Wanneer kan hij maximaal pieken en hoe maak je een trainingsschema voor je paard, zodat hij zo optimaal mogelijk kan groeien en presteren? Dat leer je in de opleiding Paard vitaal: Personal training voor je paard.”

Je leert er niet direct beter van paardrijden. Het gaat om de theorie erachter. “Je leert over het paardenlichaam, hoe de spieren werken, welke oefening veel van een paard vragen en hoe je voor een goede warming up en cooling-down zorgt. Je leert over de goede arbeidsrustverhouding, belastbaarheid, preventie van pees- en gewrichtsblessures en de natuurlijke behoeften van het paard. Dit alles zorgt voor een zo optimaal mogelijk dierenwelzijn, voor de ‘happy athlete’.”

“Ruitervitaal opleiding voor het paard”

Een bos- of strandrit, is dat eigenlijk wel ontspanning voor je paard? “We willen graag dat men bewuster gaat paardrijden. Dat je beseft wat je traint, wat je van het paard vraagt en hoe je een zo optimaal mogelijk schema maakt. Het is vergelijkbaar met de Ruitervitaal coach opleiding, maar dan voor het paard.”

Toch staat het los van de Ruitervitaal coach opleiding. Het is dus geen vervolg op elkaar. 10 maart begint de eerste groep, die les krijgt van Stéphanie Bevelander. Zij heeft de opleiding Paardensport gedaan in Deurne en is docent Paardensport bij Lentiz MBO Maasland.

Focus op de ruiter

Focus jij je liever op het verbeteren van de ruiter? Dan is de Ruitervitaal coach opleiding waarschijnlijk wat jij zoekt. Je leert er bijvoorbeeld over de spieren (ook de Latijnse namen) en zijn verbranding. Maar ook over de buik, de rug, de positie van de bekken en over het metabolisme van de ruiter. Na het afronden van de opleiding kun je voor iedere individuele ruiter een op maat gemaakt plan maken, professionele trainingen verzorgen en passende adviezen geven op het gebied van voeding en arbeidsrustverhouding.

Ben jij een zadelpasser, instructeur, fysiotherapeut, docent van een hippische opleiding, bitfitter, ruiter, een andere specialist of wil je ruitervitaliteitstrainingen gaan geven? Dan is de opleiding Ruitervitaal coach opleiding waarschijnlijk wat voor jou. Daarnaast kunnen instructeurs met de Ruitervitaal coach opleiding 35 KNHS-licentiepunten verdienen.

Korting!

Als Hoefslag-lezer ontvang je nu korting op de Ruitervitaal coach opleiding en de Paard vitaal opleiding! Maak gebruik van de korting met de code: HOEFSLAG100. 

De Ruitervitaal coach opleiding begint 26 februari en de Paard vitaal opleiding gaat 10 maart van start.

Meer weten? 

Klik hier voor meer informatie over de Ruitervitaal coach opleiding

Klik hier voor meer informatie over de opleiding Paard vitaal: personal training voor je paard

Bron: Hoefslag/Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan

One Switch