Afbeelding
Pexels

Stichting Manegepaardenpensioenfonds vangt 70e paard op en doet mee aan Christmas Challenge

Algemeen

De Stichting Manegepaardenpensioenfonds vangt sinds 2003 oude manegepaarden op. Paarden uit heel Nederland en België krijgen daar hun fijne oude dag. Dit jaar doen ze weer mee aan de Christmas Challenge om geld op te halen voor de verzorging van de paarden.

Advertisement

Mijlpaal

Bij de stichting worden er per jaar gemiddeld 25 pony’s en paarden opgevangen. Begin december kwam daar Navarro bij, het 70e paard dat bij de stichting mag genieten van zijn pensioen. De paarden die bij Stichting Manegepaardenpensioenfonds komen wonen, zijn allerlei soorten werkpaarden. Zo is één van de bewoners, Muezzin, een paard uit Hongarije die werd ingezet voor trektochten met toeristen. Maar ook voor pony’s als Sjakie is er een plekje. Hij liep dagelijks op de kermis in een draaimolen.

Lekker paard zijn

In een persbericht schrijft de stichting: “Al deze dieren hebben hun rust dik verdiend. Ze hebben zich jarenlang dag in dag uit ingezet om de mens te vermaken. Daarvoor hebben ze kilometers gelopen met kinderen op hun rug.” Het leven van veel van deze dieren was niet altijd even prettig. Daarom richtte Carola Poot deze stichting op. “De paarden mogen zo na hun arbeid nog een aantal jaar gewoon lekker paard zijn op de wei.”

Sponsoren en donateurs

Het onderhouden van deze paarden kost echter veel geld. Carola kan dit niet alleen bekostigen en is daarvoor afhankelijk van sponsoren en donateurs. Via de Christmas Challenge van Stichting Dierenlot kunnen stichtingen als Stichting Manegepaardenpensioenfonds geld ophalen. Als de stichting op een ludieke manier naar het Arkel Christmas Station gaat, kunnen zij dit bedrag verdubbelen. Dit heeft de stichting vorig jaar gedaan en hoopt ze dit jaar weer te doen.

Nog meer paarden helpen

Het persbericht wordt besloten met: “Stichting Manegepaardenpensioenfonds hoopt nog heel lang door te kunnen gaan met de opvang van deze bijzondere dieren. Daarom zoekt ze nog adoptanten voor de pony’s, zodat er de komende jaren nog veel meer paarden zoals Navarro kunnen genieten van hun welverdiende pensioen.”

Via deze pagina kan er nog gedoneerd worden voor de Christmas Challenge.

Bron: Persbericht 

Foto: Pexels