Jur Vrieling - Fiumicino van de Kalevallei
NK Springen 2020
© DigiShots
Jur Vrieling - Fiumicino van de Kalevallei NK Springen 2020 © DigiShots DigiShots

‘Flexibele startpas’ voor de springsport

Algemeen

Een pilot waarbij hoge flexibiliteit prioriteit was voor springruiter: de flexibele startpas. Zelf kiezen in welke klasse je start en je pas activeren en deactiveren wanneer nodig, zijn onderdelen van deze flexibele pas.  In de KNHS-ledenraad van 11 november volgde er nog een update over deze manier van wedstrijden: binnenkort wordt het mogelijk om je startpas te activeren en deactiveren wanneer het voor de ruiter uitkomt. 

Advertisement

Springsport

De springsport is op dit moment een discipline die het meest vraagt om aanpassing van de bestaande structuur. “Springruiters kunnen binnenkort via een abonnementen structuur per maand een combinatie aan- of afmelden. Wil je een paard één of twee keer uitbrengen, dan betaal je slechts voor een maand. Of heeft een paard bijvoorbeeld een wedstrijdpauze van twee maanden? dan kun je dit via een mobiele telefoon simpel doorvoeren en dan betaal je deze maanden niet”, zo meldt de KNHS-website.

Verbeteringen

De exacte invulling wordt binnenkort bekend. Het heeft aan verschillende kanten consequenties. Op korte termijn krijgt de bond minder inkomsten, omdat startpassen gedeactiveerd kunnen worden en niet het hele jaar doorlopen. Maar als er genoeg gebruik van gemaakt wordt, zullen er meer paarden via die systeem flexibel gestart kunnen worden. “En door de positieve cijfers die we nu hebben, kunnen we dit dragen”, meldt de KNHS website.

Andere disciplines

Als het springen goed loopt, zal het mogelijk ook bij andere disciplines worden doorgevoerd. 

Bron: KNHS | Hoefslag

Foto: DigiShots