Afbeelding
Foto: Digishots

Geslaagde eerste regiofinales Harry’s Horse Zitcompetitie 2021

Algemeen

De Harry’s Horse Zitcompetitie 2021 is afgelopen weekend voortvarend van start gegaan. Vanwege de coronamaatregelen moest de competitie uitgesteld worden tot het najaar, maar op zondag 3 oktober was het dan eindelijk zover en werden de eerste twee regiofinales verreden bij manege De Groote Wielen in Rosmalen en bij Manege Groenewoude in Woudenberg.

Advertisement

Tien beste ruiters 

Zowel de organiserende FNRS Ruitersportcentra als de ruiters hadden vol verwachting uitgekeken naar het moment dat de Zitcompetitie weer van start kon gaan. Op beide locaties werd door de deelnemende manegeruiters in vier verschillende rubrieken gestreden om de punten en een plekje op het podium. De deelnemers moesten allen in hun eigen rubriek een proefje laten zien op een aangewezen manegepaard. In de beoordeling van de proeven, die speciaal zijn ontwikkeld voor de Zitcompetitie, wordt door de juryleden vooral gelet op de houding en zit van de ruiter. Dat ging de ruiters allemaal behoorlijk goed af en in de vier rubrieken werden dan ook hoge punten gescoord. De tien beste ruiters per categorie zijn verzekerd van een kwalificatie voor de kwartfinales van de Harry’s Horse Zitcompetitie op 21 november.

Bestzittend ruitersportcentrum

Maar er werd niet alleen gereden om individuele startplaatsen voor de kwartfinales, er was ook volop strijd tussen de verschillende ruitersportcentra om de prijs voor Bestzittend Ruitersportcentrum. In Woudenberg ging deze prijs met ruime voorsprong naar RSC Zeewolde. De manegeruiters van RSC Zeewolde hadden samen 948,25 punten bij elkaar gereden. In Rosmalen lieten de ruiters van Manege Thielen zich het beste zien en behaalde een totaal van 997,5 punten. Daarmee werden zij gehuldigd als Bestzittend Ruitersportcentrum. Alle winnende ruiters kregen na afloop van de wedstrijd een medaille en een certificaat mee naar huis.

De volgende twee regiofinales worden verreden op zondag 10 oktober bij Manege de Lourenshoeve in Den Ham en Manege Oostmoer in Stad aan ’t Haringvliet. Bekijk hier de startlijsten.

Bron: KNHS

Foto: Digishots