Vliegen
© DigiShots
Vliegen © DigiShots DigiShots

11 verwaarloosde paarden opgevangen in Venlo

Algemeen

De landelijke inspectiedienst Dierenbescherming heeft tien verwaarloosde paarden en een veulen uit vieze stallen in Venlo opgehaald, waar ze dag in nacht in verbleven. Alle dieren zijn naar een opvangadres gebracht waar ze verzorgt zullen worden, aldus 1Limburg.

Advertisement

Omstandigheden

De website van 1limburg meldt dat inspecteurs een tijdje terug al langs zijn geweest bij de eigenaar na een melding, en daar vijftien paarden en een veulen aantroffen. “In vieze, vochtige stallen met nauwelijks bodembedekking”, vertelt woordvoerder van de inspectie, Dik Nagtegaal. Doordat de paarden alleen maar binnen stonden hadden we verschillende wonden en doorligplekken. Daarnaast zorgde de combinatie van ongekapte hoeven en vieze bodem voor rotstraal.

Niet verbeterd 

Er is toen gemeld dat de eigenaar van de paarden de dieren moest oplappen en beter verzorgen, anders zou de LID de zorg overnemen. Onlangs kwamen de inspecteur opnieuw langs voor controle, maar bleek er niks verbeterd te zijn aan de situatie. 

Tien paarden en een veulen die er het slechts aan toe waren zijn meegenomen. De eigenaar moet de achtergebleven paarden beter gaan verzorgen, volgens het LID wordt hier toezicht op gehouden. 

Bron: 1Limburg  

Foto: DigiShots