Boonzaaijer Janneke, NED, Champ de Tailleur, 252
Olympic Games Tokyo 2021
© Hippo Foto - Dirk Caremans
01/08/2021
Boonzaaijer Janneke, NED, Champ de Tailleur, 252 Olympic Games Tokyo 2021 © Hippo Foto - Dirk Caremans 01/08/2021 Dirk Caremans

#Tokio | Dagboek Janneke (4): “Misschien de volgende keer maar niet zo dapper zijn”

Algemeen

Voor Janneke Boonzaaijer zit de eventing erop op de Olympische Spelen. Ze reed vanochtend de cross en werd gediskwalificeerd. Voor de eventing houdt Janneke Boonzaaijer, die individueel deelneemt met ACSI Champ de Tailleur, een dagboek bij voor De Hoefslag. Haar Olympische avontuur is helaas voorbij.

Advertisement

Super shit

“Wat is dat super shit. Balen balen en nog eens balen. Ik kan er nog niet over uit. Toen ik over de finish kwam vanmorgen, dachten we allemaal dat we rond gekomen waren…. Totdat Merel een uur later in de stal kwam en zei ‘ik bekijk de uitslag en jij staat óók als gediskwalificeerd’. Merel was een paar starts na mij met een rode vlag uit de cross gehaald. Ze was een onderdeel van een combinatiesprong vergeten. Wat? Was ik er ook uit???? Ook gediskwalificeerd????”

MIM-clip

“Ik had wel gemerkt dat ik een MIM-clip had geraakt, de veiligheidsconstructie bij hindernis veertien, een punt in een bocht naar rechts. Ik was niet de enige daar. Toen stond ik ineens op elf strafpunten. En toen dacht ik, nu is het alles of niets. Dan maar dapper gaan rijden, toch niets meer te verliezen. Ik neem gewoon de coffin rechtdoor, niet zeuren. Wel weer typisch Janneke, zo denken natuurlijk: Janneke kan de hele wereld aan. Op 18 de coffin kreeg ik een weigering op het C- en D-element. Ik zag meteen het D-element in mijn ooghoek en ik dacht even een fractie van een seconde dat ik het D-element kon doorpakken. Snel veranderde ik van gedachte: ‘nee Jans netjes aanrijden’. Ik reed een volte en pakte het D-element.”

Explosie van emoties

“Ik baalde vooral van de weigering. Die was niet nodig geweest. Nog balend van die weigering kwam ik door de finish. Ik was me verder van geen kwaad bewust. Dacht dat ik me morgen klaar kon maken voor de keuring. Ik was net een beetje blij dat ik gefinisht was en door mocht en Champ fit leek, totdat Merel dus in de stal kwam. Pffff, dat was me even een explosie van emoties in alle vormen. Het C-element van 18 overgeslagen! Fitte Champ had het zo verdiend, het springen. Ik had de cross goed verkend. Dan misschien maar niet dapper, maar verstandiger een volgende keer. Andy (bondscoach Andrew Heffernan red.) zei dat ik niet te hard voor mezelf moest zijn, maar ik baal. Dus dat weet ik nog niet.”

Op naar meer

“We zijn nu een paar uur verder en terug met de paarden in het Bahi Koen Equestrian Park. Ik ben heel blij met goed Champ de cross heeft doorstaan. Hoe fijn hij door het terrein ging! Dus toch nog een positief gevoel tot slot. Morgen naar de afsluiting kijken. En op naar meer.”

Bron: De Hoefslag

Foto: Dirk Caremans Hippofoto.be