Aan de ene kant beschilderd Gisella Bartels het paard met de spiergroepen, aan de andere kant met het skelet. Wat is het effect van dressuuroefeningen?
Aan de ene kant beschilderd Gisella Bartels het paard met de spiergroepen, aan de andere kant met het skelet. Wat is het effect van dressuuroefeningen? Foto: van internet

Hoefslag Masterclass met Gisella Bartels: ‘Wat is de impact van dressuuroefeningen’

Algemeen
Advertisement
De Hoefslag Masterclass van 2017 staat geheel in het teken van je paard beter leren begrijpen. Veel communicatieproblemen tussen ruiter en paard komen voort uit fysieke problemen van paarden. Zoals bijvoorbeeld: waarom is mijn paard niet voorwaarts? Gisella Bartels gaat hier samen met Grand Prix amazone Karen Nijvelt verder op in.

Gisella Bartels en Karen Nijvelt

Ruiters hebben niet altijd het volle besef dat hun paarden topsporters zijn en het dus heel belangrijk is dat hun lijf soepel is. Daarnaast wordt soms vergeten hoe lastig bepaalde oefeningen zijn voor paarden, vooral als zij lichamelijk niet lekker in hun vel zitten. Daarom hebben wij paardenfysiotherapeute Gisella Bartels en Grand Prix-amazone Karen Nijvelt ingeschakeld om aan jullie de impact van dressuuroefeningen op het paardenlichaam te laten zien en hoe je specifieke oefeningen kunt inzetten om je paard beter te maken.
Op 20 mei zullen Gisella en Karen een clinic geven om je bewuster te maken van de anatomie van het paard en het effect van bepaalde oefeningen op je paard.  De oorzaken van rijtechnische problemen worden ook uitgelicht.

Word bewuster van je paard

Grand Prix amazone Karen Nijvelt zal plaatsnemen in het zadel van een paard  die in zijn geheel is beschilderd en zal verschillende oefeningen van de hogere dressuur laten zien. Aan een kant wordt het skelet op het paard geschilderd en aan de andere kant de spieren. Paardenfysiotherapeute Gisella Bartels zal aan de hand hiervan uitleggen wat de inwerking is van een aantal oefeningen op het paardenlichaam, wat jij weer goed kunt meenemen in jouw trainingen.

Handvatten

Bepaalde veelgemaakte fouten worden eveneens belicht, zoals problemen met nageeflijkheid, aan een kant vasthouden en een ‘foute’ oprichting.  Ook zullen Gisella en Karen handvatten geven hoe je je paard beter kunt laten worden met behulp van specifieke oefeningen. Al met al is dit een clinic die je niet mag missen, als jij je paard beter wilt leren begrijpen.

Meer informatie

Gisela Bartels en Karen Nijvelt verzorgen een van de clinics tijdens de Hoefslag Masterclass. De hele dag staat in het teken van specialisten die jou gaan helpen je paard beter te begrijpen. Zorg dus dat je er bij bent op zaterdag 20 mei in Rotterdam. Meer informatie en tickets.
Bron: Hoefslag, overname toegestaan