Foto ter illustratie
Foto ter illustratie Foto: Letty Donselaar

Publiek welkom bij Nationaal Tuigpaardenconcours

Algemeen

Het Nationaal Tuigpaardenconcours in Norg gaat door. Dat betekent dat 27 juli het eerste grote evenement in de gemeente Noordenveld plaats gaat vinden.

Advertisement

Het was lange tijd onzeker of er überhaupt iets georganiseerd mocht worden en zo ja, in welke vorm. Maar toen kortgeleden de aangekondigde versoepelingen naar buiten kwamen, was het bestuur van Stichting Norgermarkt Concours unaniem: ze gaan ervoor.

Ringsteken

In de komende vijf weken moet de organisatie enorm veel regelen en organiseren. Het stichtingsbestuur en hun onmisbare vrijwilligers gaan zich volledig richten op het organiseren van het Nationale concours. Dat betekent dat het ringsteken dat voor 3 juli 2021 gepland stond, niet door zal gaan.

Over het regionale concours van 5 september 2021 wordt later een beslissing genomen.

Toegang

"We organiseren strikt onder de voorwaarden van het RIVM”, vertelt voorzitter Reinder Auwema. “Dat betekent dat men alleen toegang heeft tot ons Nationaal Concours op 27 juli als men voor 13 juli 2021 volledig gevaccineerd is of bij de ingang een negatieve uitslag van maximaal 40 uur oud kan overleggen voor het betreden van het wedstrijdterrein.” Dit testen kun je gratis laten doen bij €˜Testen voor Toegang' www.testenvoortoegang.org  Het nationale evenement is hiervoor inmiddels aangemeld. 

Het bestuur vindt het erg belangrijk dat mensen weten van deze voorwaarden en hier ook aan voldoen. Zij wil geen mensen bij de ingang teleurstellen. Voor kinderen tot en met 12 jaar geldt deze restrictie overigens niet. Zij hebben bovendien gratis entree. 

Bron: Persbericht

Foto: Letty Donselaar