Afbeelding
Foto: Wikipedia.org

Opnieuw veulen slachtoffer van wolf?

Algemeen Wolvenleed

Een fokker uit het Duitse Heidemühle in Mecklenburg-Vorpommern zijn merrie met een zwaargewond veulen aan. De fokmerrie van Thomas Retzlaff was twee weken te vroeg bevallen. Het veulen leefde, maar had een enorme wond op de borst. Volgens een dierenarts moet het jonge dier de nacht tevoren ter wereld zijn gekomen, waarna het werd aangevallen door een wolf. 

Advertisement

Kudde onrustig

“De merries bevallen normaal gesproken bij ons op stal. Ik wilde woensdag dus de merrie ophalen, maar het veulen stond er al naast. De kudde was enorm onrustig. Het weiland was omheind met schrikdraad, maar daar kan de wond niet vandaan komen. Het is bekend dat er in de omgeving wolventroepen aanwezig zijn. Volgens mijn dierenarts lijken de verwondingen dan ook op bijtwonden.”

Veulen op de kliniek

Hoewel de een wolvenaanval niet uitgesloten kan worden, is het te laat voor DNA-onderzoek. “De wonden zijn al te oud. We zullen het in dit geval dus nooit met zekerheid kunnen zeggen.”

Het veulen, inmiddels tot Viviënne gedoopt, staat nog altijd op de kliniek. Het is nog onzeker of het dier de aanval overleeft. Er worden de afgelopen maanden regelmatig wolvenaanvallen gemeld. Het is echter nog niet bewezen of het daadwerkelijk om deze roofdieren gaat.  

Bron: Hoefslag/St-GeorgFoto: Wikipedia